NEA

Euro 7: Η Volkswagen πιέζει για μετάθεση της νόρμας

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι εάν οι κανονισμοί τεθούν σε ισχύ τον Ιούλιο του 2025, τότε θα πρέπει να σταματήσει την παραγωγή αρκετών μοντέλων.

Η Volkswagen πιέζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καθυστερήσει την εφαρμογή των κανόνων εκπομπών Euro 7 κατά περίπου ένα χρόνο έως το φθινόπωρο του 2026.

Η VW ισχυρίζεται ότι θα υπάρξουν σημαντικές δυσκολίες στους προμηθευτές με εξαρτήματα που θα πληρούν τους κανονισμούς. Υπάρχει επίσης και η ανησυχία ότι θα αυξηθούν οι τιμές των αυτοκινήτων.

Από την άλλη, η εταιρία έχει αποφασίσει να οδηγηθεί ολοκληρωτικά προς την ηλεκτροκίνηση, στοχεύοντας σε πωλήσεις 80% μέχρι το 2030. Ενώ από το 2033 θέλει να γίνει αμιγώς ηλεκτρική.

Τον Μάρτιο του 2023, η VW ανακοίνωσε ότι κατασκεύαζε ένα εργοστάσιο μπαταριών στην Ισπανία. Στη Βόρεια Αμερική, ο Όμιλος VW κατασκευάζει ένα εργοστάσιο μπαταριών στο Οντάριο του Καναδά. Η παραγωγή θα πρέπει να ξεκινήσει το 2027.

Η VW σκοπεύει επίσης να γίνει προμηθευτής μπαταριών σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η εταιρεία θέλει το τμήμα της PowerCo της να προμηθεύει τις μισές από τις μπαταρίες στην ίδια και να πουλά τις υπόλοιπες σε άλλες εταιρίες, όπως στη Ford.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!