Η Ferrari 296 GTB είναι η ταχύτερη στο Nürburgring [video]

Αυτή είναι μια εκπληκτική είδηση για την 296 GTB και το νέο ρεκόρ που σημείωσε στο Nürburgring, ώστε να αναδειχθεί η ταχύτερη Ferrari στην Πράσινη Κόλαση.

Με έναν εντυπωσιακό χρόνο 6:58,7, η 296 GTB έγινε η πρώτη παραγωγική Ferrari που ολοκλήρωσε τον γύρο της θρυλικής πίστας σε λιγότερο από 7 λεπτά. Αυτό την τοποθετεί στον εκλεκτό κύκλο των μόλις 14 αυτοκινήτων που έχουν πετύχει αυτό το επίτευγμα.

Ο οδηγός Christian Gebhardt, γνωστός για τις ικανότητές του στο Nordschleife, ήταν υπεύθυνος για τη σπουδαία αυτή επίδοση. Η 296 GTB ήταν εξοπλισμένη με το πακέτο Assetto Fiorano και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R, τα οποία συνέβαλαν στην απόδοση της στην πίστα, παρά το γεγονός ότι διαθέτει έναν εξακύλινδρο κινητήρα.

Η Ferrari 296 GTB είναι ένα υβριδικό supercar με ένα εντυπωσιακό σύνολο ισχύος που φτάνει τους 830 ίππους. Με τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0 σε 62 χλμ./ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και με μια τελική ταχύτητα των 330 χλμ./ώρα, αυτό το πισωκίνητο supercar είναι εντυπωσιακό από κάθε άποψη.

Αν και υπολείπεται του ρεκόρ της Porsche 911 GT2 RS κατά 0,5 δευτερόλεπτα, κατάφερε να ξεπεράσει την Lamborghini Aventador SuperVeloce LP750-4 κατά περίπου ένα δευτερόλεπτο. Αυτό αποτελεί εντυπωσιακή επίδοση για την Ferrari και αναδεικνύει την τεχνολογική της αρτιότητα και απόδοση στην πίστα.

Exit mobile version