NEA

Η Ferrari 296 GTB είναι η ταχύτερη στο Nürburgring [video]

Αυτή είναι μια εκπληκτική είδηση για την 296 GTB και το νέο ρεκόρ που σημείωσε στο Nürburgring, ώστε να αναδειχθεί η ταχύτερη Ferrari στην Πράσινη Κόλαση.

Με έναν εντυπωσιακό χρόνο 6:58,7, η 296 GTB έγινε η πρώτη παραγωγική Ferrari που ολοκλήρωσε τον γύρο της θρυλικής πίστας σε λιγότερο από 7 λεπτά. Αυτό την τοποθετεί στον εκλεκτό κύκλο των μόλις 14 αυτοκινήτων που έχουν πετύχει αυτό το επίτευγμα.

Ο οδηγός Christian Gebhardt, γνωστός για τις ικανότητές του στο Nordschleife, ήταν υπεύθυνος για τη σπουδαία αυτή επίδοση. Η 296 GTB ήταν εξοπλισμένη με το πακέτο Assetto Fiorano και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R, τα οποία συνέβαλαν στην απόδοση της στην πίστα, παρά το γεγονός ότι διαθέτει έναν εξακύλινδρο κινητήρα.

Η Ferrari 296 GTB είναι ένα υβριδικό supercar με ένα εντυπωσιακό σύνολο ισχύος που φτάνει τους 830 ίππους. Με τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0 σε 62 χλμ./ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και με μια τελική ταχύτητα των 330 χλμ./ώρα, αυτό το πισωκίνητο supercar είναι εντυπωσιακό από κάθε άποψη.

Αν και υπολείπεται του ρεκόρ της Porsche 911 GT2 RS κατά 0,5 δευτερόλεπτα, κατάφερε να ξεπεράσει την Lamborghini Aventador SuperVeloce LP750-4 κατά περίπου ένα δευτερόλεπτο. Αυτό αποτελεί εντυπωσιακή επίδοση για την Ferrari και αναδεικνύει την τεχνολογική της αρτιότητα και απόδοση στην πίστα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!