Καλαμάτα: Σύγκρουση ΙΧ με ηλεκτρικό πατίνι [video]

Ένα ατυχές συμβάν που συνέβη σε κεντρικό δρόμο της Καλαμάτας μας υπενθυμίζει πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η χρήση του πατινιού.

Δύο έφηβοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που συνέβη στην Καλαμάτα με ηλεκτρικό πατίνι. Το ατύχημα συνέβη όταν τα παιδιά συγκρούστηκαν με ένα αυτοκίνητο καθώς διέσχιζαν μια διασταύρωση.

Ένα βίντεο κατέγραψε το ατύχημα που συνέβη λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης 13 Ιουνίου στη διασταύρωση των οδών Κρήτης και Εθνικού Σταδίου στην Καλαμάτα.

Και τα δύο παιδιά έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, σύμφωνα με την ΕΡΤ και το tharrosnews.gr.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την τρομακτική στιγμή που το πατίνι συγκρούεται με το ΙΧ. Όλοι ευχόμαστε στην ταχεία ανάρρωση τους.

https://www.caroto.gr/static/media/2023/06/patini-kalamata.mp4

Τα ηλεκτρικά πατίνια μπορεί να είναι επικίνδυνα αν δεν χρησιμοποιούνται με προσοχή και αν δεν τηρούνται οι κατάλληλες ασφαλείς πρακτικές. Όπως και με οποιοδήποτε μέσο μετακίνησης, υπάρχει πιθανότητα τραυματισμού αν δεν τηρούνται οι απαιτούμενες προφυλάξεις.

Για να μειώσετε τους κινδύνους κατά τη χρήση ενός ηλεκτρικού πατινιού, παρακαλώ λάβετε υπόψη τα εξής:

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη αυτές τις οδηγίες ασφαλείας και να είστε προσεκτικοί κατά τη χρήση ηλεκτρικού πατινιού. Όπως και με οποιαδήποτε μορφή μετακίνησης, η ασφάλεια εξαρτάται από την προσεκτική και υπεύθυνη συμπεριφορά του χρήστη.

Τι ισχύει για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών

Συνοπτικά έχουν εισαχθεί ρυθμίσεις για την κυκλοφορία τους στη βάση αξιολόγησης και συγκριτικής μελέτης άλλων χωρών, με βάση την ταχύτητα που αναπτύσσουν:

Οι διανομείς προϊόντων και αντικειμένων (πχ «courier», «delivery»), που για την εκτέλεση της εργασίας τους οδηγούν ποδήλατο, μοτοποδήλατο, μοτοσικλέτα, τρίτροχο όχημα ή Ε.Π.Η.Ο. υποχρεούνται κατά την εκτέλεση της εργασίας τους κατά τη νύκτα να φορούν ανακλαστικό ρουχισμό (όπως γιλέκο, πανωφόρι κ.λπ.) που τους καθιστά ορατούς από όλες τις κατευθύνσεις. Ομοίως, όλοι οι οδηγοί των Ε.Π.Η.Ο. κατά τη νύκτα υποχρεούνται να φορούν ανακλαστικό ρουχισμό ή άλλο ανακλαστικό εξοπλισμό.

Οι οδηγοί των ποδηλάτων και των ΕΠΗΟ συστήνεται να φορούν εγκεκριμένου τύπου προστατευτικό κράνος, κανονικά δεμένο. Επίσης, οι οδηγοί των ποδηλάτων που δεν έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 12 ετών και κινούνται σε οδικό δίκτυο που προορίζεται για την κυκλοφορία μηχανοκίνητων οχημάτων θα πρέπει να συνοδεύονται από άτομα που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 16 ετών.

Τέλος, προβλέπεται και λήψη μέτρων από την τοπική αυτοδιοίκηση για τη ρύθμιση ή τον περιορισμό της κυκλοφορίας των ΕΠΗΟ και ο καθορισμός χώρων για την οργανωμένη στάθμευση των οχημάτων αυτών.

Exit mobile version