NEA

Καλαμάτα: Σύγκρουση ΙΧ με ηλεκτρικό πατίνι [video]

Ένα ατυχές συμβάν που συνέβη σε κεντρικό δρόμο της Καλαμάτας μας υπενθυμίζει πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η χρήση του πατινιού.

Δύο έφηβοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που συνέβη στην Καλαμάτα με ηλεκτρικό πατίνι. Το ατύχημα συνέβη όταν τα παιδιά συγκρούστηκαν με ένα αυτοκίνητο καθώς διέσχιζαν μια διασταύρωση.

Ένα βίντεο κατέγραψε το ατύχημα που συνέβη λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης 13 Ιουνίου στη διασταύρωση των οδών Κρήτης και Εθνικού Σταδίου στην Καλαμάτα.

Και τα δύο παιδιά έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, σύμφωνα με την ΕΡΤ και το tharrosnews.gr.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την τρομακτική στιγμή που το πατίνι συγκρούεται με το ΙΧ. Όλοι ευχόμαστε στην ταχεία ανάρρωση τους.

Τα ηλεκτρικά πατίνια μπορεί να είναι επικίνδυνα αν δεν χρησιμοποιούνται με προσοχή και αν δεν τηρούνται οι κατάλληλες ασφαλείς πρακτικές. Όπως και με οποιοδήποτε μέσο μετακίνησης, υπάρχει πιθανότητα τραυματισμού αν δεν τηρούνται οι απαιτούμενες προφυλάξεις.

Για να μειώσετε τους κινδύνους κατά τη χρήση ενός ηλεκτρικού πατινιού, παρακαλώ λάβετε υπόψη τα εξής:

  • Φορέστε προστατευτικό εξοπλισμό: Πάντα φοράτε κράνος και προστατευτικά για τα γόνατα, τον αγκώνα και τους καρπούς. Αυτό μπορεί να σας προστατεύσει από τραυματισμούς σε περίπτωση πτώσης ή ατυχήματος.
  • Εξοικειωθείτε με τον έλεγχο: Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε ένα ηλεκτρικό πατίνι, γνωρίστε τις λειτουργίες του και πραγματοποιήστε ασκήσεις για να εξοικειωθείτε με τον έλεγχό του. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε απρόβλεπτα περιστατικά και να διατηρήσετε την ισορροπία σας.
  • Χρησιμοποιείτε το πατίνι με ασφάλεια: Αποφύγετε την οδήγηση σε πολύ απασχολημένους δρόμους ή περιοχές με πολλούς πεζούς. Φροντίστε να τηρείτε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να προσαρμόζεστε στις συνθήκες του περιβάλλοντος.
  • Προσέξτε την ταχύτητα: Μην υπερβαίνετε την ταχύτητα που μπορείτε να ελέγξετε. Μια υψηλή ταχύτητα μπορεί να καθιστά δυσκολότερο τον έλεγχο του πατινιού και να αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων.
  • Ελέγχετε την κατάσταση του πατινιού: Πριν κάθε χρήση, ελέγξτε τα φρένα, τους τροχούς και τη γενική κατάσταση του πατινιού. Βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση προτού το χρησιμοποιήσετε.

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη αυτές τις οδηγίες ασφαλείας και να είστε προσεκτικοί κατά τη χρήση ηλεκτρικού πατινιού. Όπως και με οποιαδήποτε μορφή μετακίνησης, η ασφάλεια εξαρτάται από την προσεκτική και υπεύθυνη συμπεριφορά του χρήστη.

Τι ισχύει για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών

Συνοπτικά έχουν εισαχθεί ρυθμίσεις για την κυκλοφορία τους στη βάση αξιολόγησης και συγκριτικής μελέτης άλλων χωρών, με βάση την ταχύτητα που αναπτύσσουν:

  • Τα οχήματα που αναπτύσσουν μικρή ταχύτητα (έως 6 χλμ./ώρα), παραπλήσια δηλαδή με την ταχύτητα του πεζού, κυκλοφορούν όπου και όπως κυκλοφορούν οι πεζοί.
  • Τα ΕΠΗΟ που αναπτύσσουν ταχύτητα από 6 έως 25 χλμ./ώρα, λογίζονται ως ποδήλατα και κυκλοφορούν όπου επιτρέπονται τα ποδήλατα.
  • Απαγορεύεται για λόγους οδικής ασφάλειας, η κυκλοφορία αυτών των οχημάτων, σε οδούς όπου αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες (άνω των 50 χλμ./ώρα).

Οι διανομείς προϊόντων και αντικειμένων (πχ «courier», «delivery»), που για την εκτέλεση της εργασίας τους οδηγούν ποδήλατο, μοτοποδήλατο, μοτοσικλέτα, τρίτροχο όχημα ή Ε.Π.Η.Ο. υποχρεούνται κατά την εκτέλεση της εργασίας τους κατά τη νύκτα να φορούν ανακλαστικό ρουχισμό (όπως γιλέκο, πανωφόρι κ.λπ.) που τους καθιστά ορατούς από όλες τις κατευθύνσεις. Ομοίως, όλοι οι οδηγοί των Ε.Π.Η.Ο. κατά τη νύκτα υποχρεούνται να φορούν ανακλαστικό ρουχισμό ή άλλο ανακλαστικό εξοπλισμό.

Οι οδηγοί των ποδηλάτων και των ΕΠΗΟ συστήνεται να φορούν εγκεκριμένου τύπου προστατευτικό κράνος, κανονικά δεμένο. Επίσης, οι οδηγοί των ποδηλάτων που δεν έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 12 ετών και κινούνται σε οδικό δίκτυο που προορίζεται για την κυκλοφορία μηχανοκίνητων οχημάτων θα πρέπει να συνοδεύονται από άτομα που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 16 ετών.

Τέλος, προβλέπεται και λήψη μέτρων από την τοπική αυτοδιοίκηση για τη ρύθμιση ή τον περιορισμό της κυκλοφορίας των ΕΠΗΟ και ο καθορισμός χώρων για την οργανωμένη στάθμευση των οχημάτων αυτών.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!