Η Ferrari πουλά περισσότερα υβριδικά από απλά αυτοκίνητα

Η Ferrari ανακοίνωσε ένα σημαντικό ορόσημο: το τρίτο τρίμηνο του 2023, τα υβριδικά αυτοκίνητα θα ξεπεράσουν σε πωλήσεις τα παραδοσιακά αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Αυτή η αλλαγή αντικατοπτρίζει το εξελισσόμενο τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας και την αυξανόμενη αποδοχή των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων από τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με επίσημη έκθεση της Ferrari προς τους επενδυτές, η εταιρία παρέδωσε 3.459 αυτοκίνητα κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά, αφού το 51,3% αυτών ήταν υβριδικά, ενώ το υπόλοιπο 48,7% ήταν αμιγώς βενζινοκίνητα.

Η γκάμα προϊόντων της Ferrari για το 3ο τρίμηνο του 2023 περιλάμβανε εννέα μοντέλα με μη εξηλεκτρισμένους κινητήρες εσωτερικής καύσης και τέσσερα υβριδικά, με τα plug-in υβριδικά να είναι παρόντα στις γκάμες των 296 και SF90.

Με αιχμή του δόρατος την Purosangue, αυτή η εξέλιξη αντανακλά την ανάγκη των κατασκευαστών αυτοκινήτων να προσαρμοστούν στην αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμες και περιβαλλοντικά φιλικές επιλογές και να συμμορφωθούν με τους αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών.

Η Ferrari αναγνωρίζει την ανάγκη προσαρμογής στους αυστηρούς κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων και επιδιώκει τη μετάβαση προς τα ηλεκτρικά οχήματα. Έως το τέλος της δεκαετίας, η Ferrari σχεδιάζει να παραδώσει περίπου 40% των οχημάτων της χωρίς κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ άλλο 40% θα είναι υβριδικά.

Αυτή η στρατηγική αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρίας να προσαρμοστεί στις εξελίξεις της αυτοκινητοβιομηχανίας και να προσφέρει πιο βιώσιμες και περιβαλλοντικά φιλικές επιλογές στους πελάτες της.

Exit mobile version