NEA

Η Ferrari πουλά περισσότερα υβριδικά από απλά αυτοκίνητα

Η Ferrari ανακοίνωσε ένα σημαντικό ορόσημο: το τρίτο τρίμηνο του 2023, τα υβριδικά αυτοκίνητα θα ξεπεράσουν σε πωλήσεις τα παραδοσιακά αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Αυτή η αλλαγή αντικατοπτρίζει το εξελισσόμενο τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας και την αυξανόμενη αποδοχή των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων από τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με επίσημη έκθεση της Ferrari προς τους επενδυτές, η εταιρία παρέδωσε 3.459 αυτοκίνητα κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά, αφού το 51,3% αυτών ήταν υβριδικά, ενώ το υπόλοιπο 48,7% ήταν αμιγώς βενζινοκίνητα.

Η γκάμα προϊόντων της Ferrari για το 3ο τρίμηνο του 2023 περιλάμβανε εννέα μοντέλα με μη εξηλεκτρισμένους κινητήρες εσωτερικής καύσης και τέσσερα υβριδικά, με τα plug-in υβριδικά να είναι παρόντα στις γκάμες των 296 και SF90.

Με αιχμή του δόρατος την Purosangue, αυτή η εξέλιξη αντανακλά την ανάγκη των κατασκευαστών αυτοκινήτων να προσαρμοστούν στην αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμες και περιβαλλοντικά φιλικές επιλογές και να συμμορφωθούν με τους αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών.

Η Ferrari αναγνωρίζει την ανάγκη προσαρμογής στους αυστηρούς κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων και επιδιώκει τη μετάβαση προς τα ηλεκτρικά οχήματα. Έως το τέλος της δεκαετίας, η Ferrari σχεδιάζει να παραδώσει περίπου 40% των οχημάτων της χωρίς κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ άλλο 40% θα είναι υβριδικά.

Αυτή η στρατηγική αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρίας να προσαρμοστεί στις εξελίξεις της αυτοκινητοβιομηχανίας και να προσφέρει πιο βιώσιμες και περιβαλλοντικά φιλικές επιλογές στους πελάτες της.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!