Τρώνε πόρτα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του caroto, πριν από λίγες ημέρες που γράφαμε για εξονυχιστικούς ελέγχους στα λιμάνια της χώρας, οι οποίοι έλεγχοι αφορούσαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή τα plug-in υβριδικά, πριν αυτά εισέλθουν στα καράβια των πλοίων, ενόψει της μεγάλης εξόδου του Πάσχα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μία από τις διατάξεις του υπουργείου ναυτιλίας αναφέρει ρητά ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο τοποθετείται σε συγκεκριμένο χώρο μέσα στο πλοίο και την ίδια στιγμή δεν πρέπει η φόρτιση της μπαταρίας να ξεπερνάει το 40%.

Μάλιστα κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων στα κοινωνικά δίκτυα ήδη δηλώνουν ότι έμειναν απ έξω από το καράβι… αφού η μπαταρία τους δεν ήταν κάτω από όριο που επιτρέπει η διάταξη του υπουργείου Ναυτιλίας, δηλαδή φόρτιση στο 40%.

Στο μεταξύ οι έλεγχοι περιορίζονται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αφού πλέον αυτά είναι εύκολα να τα διακρίνει κανείς και όχι στα plug-in υβριδικά αλλά και στα οχήματα που κάνουν χρήση διπλού καυσίμου, που δεν είναι και τόσο εύκολο να τα διακρίνει το προσωπικό των πλοίων.

Σας παραθέτουμε τα σχόλια στο FB όπου οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων μοιράζονται τις πρόσφατες εμπειρίες τους.

Exit mobile version