Το νέο Kia EV3 είναι έτοιμο

Οι Κορεάτες δίνουν τα πρώτα επίσημα σχετικά teaser που μας δείχνουν ότι το EV3 που θα παρουσιαστεί πλήρως τέλος του μήνα θα έχει space σχεδιασμό.

Το EV3 είναι το πρώτο μικρό ηλεκτρικό της μάρκας που έχει εξελιχθεί εξ ολοκλήρου ως BEV και πλαισιώνει τα επερχόμενα EV4 και EV5 καθώς και τα υπάρχοντα EV6 και EV9.

Συμβαδίζοντας με τη σχεδιαστική φιλοσοφία Opposites United της Kia, το EV3 θα έχει ένα μείγμα φουτουριστικής αισθητικής και οικολογικής απόδοσης.

Έτσι, το EV3 διατηρεί τον σχεδιασμό του concept, με την Tiger Face μάσκα να ενσωματώνει τα ιδιαίτερα λεπτά LED και τους γωνιακούς προβολείς σε σχήμα Τ. Οι καθρέπτες θα είναι συμβατικοί, ενώ μένει να δούμε αν οι λαβές στις πόρτες θα είναι χωνευτές.

Στο εσωτερικό λογικά δεν θα δούμε το φουτουριστικό στοιχείο του concept αλλά ένα πιο προσγειωμένο κόκπιτ που θα μας παραπέμπει σε εκείνα των μεγαλύτερων EV6 και EV9.

Αναμένεται η ενσωμάτωση φυσικών κουμπιών, παραδοσιακών αεραγωγών και άλλων συμβατικών στοιχείων για βελτιωμένη χρηστικότητα και άνεση.

Βασισμένο στην πλατφόρμα E-GMP του Hyundai Motor Group, αυτό το κόμπακτ ηλεκτρικό SUV δίνει προτεραιότητα στην αποδοτικότητα και στη διατήρηση του κόστους χαμηλά.

Για αυτό και επιλέχθηκε δίκτυο 400 V αντί της ακριβότερης αρχιτεκτονικής 800 V που συναντάται σε άλλα μοντέλα όπως το EV6 και το EV9.

Θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις μπαταριών, με 58 kWh και 77,4 kWh, ώστε να καλύψει διαφορετικές οδηγικές ανάγκες. Οι βασικές εκδόσεις θα έχουν ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ περίπου 220 ίππων, ενώ λογικά θα υπάρξουν και κορυφαίες τετρακίνητες με δύο.

Με την παγκόσμια πρεμιέρα του EV3 να έχει προγραμματιστεί για τις 23 Μαΐου, οι ανυπόμονοι μπορούν να παρακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια μέσω livestream στο YouTube.

Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα μέσα στο έτος. Όσο για τις τιμές πώλησης αυτές αναμένονται ελαφρώς υψηλότερες από του Kia Niro EV.

Exit mobile version