NEAPINED

Kia EV3 & EV4: Έρχονται και φτηνότερα ηλεκτρικά

Η κορεατική εταιρία ετοιμάζει δύο νέα ηλεκτρικά που θα τοποθετούνται απέναντι στα Volvo EX30 και Tesla Model 3.

Μετά τα Kia EV6, EV5 και EV9 η Kia ετοιμάζεται από το 2024 να λανσάρει τα μικρότερα και πιο οικονομικά της ηλεκτρικά. Μία πρόγευση μας δίνουν τα πρωτότυπα που παρουσιάστηκαν πρόσφατα με το EV3 να κοστίζει περίπου 35.000 ευρώ, όταν αυτό θα ξεκινήσει να παράγεται.

Και ενώ το EV3 θα έχει ένα κόμπακτ SUV σχήμα με υπερυψωμένο στιλ, το EV4 θα έχει ένα πιο σεντάν αμάξωμα για να κλέψει μερίδιο αγοράς από το Tesla Model 3.

Kia EV3

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει περαιτέρω τα τεχνικά στοιχεία αλλά λογικά θα δούμε νέας γενιάς ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρίες με προσθιοκίνητες εκδόσεις 220 ίππων και τετρακίνητες με δύο μοτέρ έως 315 άλογα.

Πάντως, μη νομίζετε πως τα πλάνα της Kia σταματούν εκεί αφού αργότερα θα δούμε και ένα EV2 που θα αντιμετωπίσει το WV ID.2.

Kia EV4

Βάσει ενός φιλόδοξου αλλά εφικτού πλάνου, η Kia σχεδιάζει να φτάσει το πρώτο της εκατομμύριο πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2026 και έως το 2030 προβλέπει έναν ετήσιο ρυθμό πωλήσεων EV που θα υπερβαίνει τα 1,6 εκατομμύρια.


KIA EV3


KIA EV4

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!