Πότε έρχεται το νέο Suzuki Vitara;

Suzuki-iV-4_Concept_2013_3245 (2)

H ιαπωνική εταιρία θα παρουσιάσει τον Μάρτιο στη Γενεύη το νέο της SUV που θα χρησιμοποιεί -εκτός απροόπτου- το πολύ γνωστό όνομα Vitara…

Μέσα του επόμενου έτους αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του νέου Vitara που αισθητικά θα υιοθετεί στοιχεία από το πρωτότυπο iV-4 -οπότε θα έχει ένα πιο κλασικό SUV look- ενώ οι διαστάσεις του δεν θα διαφοροποιούνται σημαντικά από το S-Cross. Από το τελευταίο θα προέρχεται και το Allgrip, το σύστημα μετάδοσης των τετρακίνητων εκδόσεων, ενώ στη γκάμα το Vitara θα τοποθετείται πάνω από το S-Cross.

Κάτω από το S-Cross θα τοποθετηθεί η νέα γενιά του αειθαλούς Jimny, ενώ το κορυφαίο μοντέλο στην γκάμα της Suzuki θα είναι το Grand Vitara. Μόλις ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός η Suzuki θα έχει στη γκάμα της 4 διαφορετικά και καινούργια SUV, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τόσο τη δημοτικότητα της κατηγορίας όσο και την δική της μεγάλη παράδοση στα τζιπ.

Ωστόσο, ο ανταγωνισμός είναι πλέον ισχυρός και μάλλον δεν αρκεί μόνο η μεγάλη παράδοση της Suzuki στα τζιπ. Αν κρίνουμε από το S-Cross, πλέον η κατηγορία έχει πολλές ολοκληρωμένες –και φτηνότερες θα λέγαμε επιλογές, π.χ. Nissan Qashqai & X-Trail-, πόσω μάλλον αν γκάμα των κινητήρων βασιστεί στους παλιούς και γνώριμους 1.600άρηδες με τον μεγάλο των 2,4 lt να βρίσκεται στο περιθώριο.

Exit mobile version