Αυτόματο παρκάρισμα για τη νέα Mercedes-Benz E-Class [vid]

«Σιγοψήνεται» η νέα E-Class με την γερμανική εταιρία να δίνει στην δημοσιότητα ένα από τα τεχνολογικά συστήματα του επερχόμενου μοντέλου της που θα κυκλοφορήσει από το νέο έτος.

Στα μεγάλα σαλόνια, όπως αυτά που κινείται η E-Class, από ότι φαίνεται ένα από τα βασικότερα συστήματα τεχνολογικής υπεροχής θα αποτελέσει το σύστημα πλήρους αυτοματοποιημένης στάθμευσης και μάλιστα από απόσταση. Έτσι, όπως και στην περίπτωση της νέας BMW 7, η Mercedes έδειξε το δικό της σύστημα που θα εξοπλίζει τη νέα E-Class και όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο θα μπορεί να παρκάρει μέσω τηλεχειρισμού από smartphone.

Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι εγκατεστημένη η κατάλληλη εφαρμογής και για τον οδηγό/χρήστη η δυνατότητα αυτή θα αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη σε στενούς χώρους, όπου η αποβίβαση από το αυτοκίνητο είναι δύσκολη. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως η νέα E-Class θα βασίζεται στο πλαίσιο της νέας C-Class, θα έχει από 4-κύλινδρους έως και 8-κύλινδρους κινητήρες, ενώ στη βάση θα υπάρχει και τετρακύλινδρος ντίζελ 1.600 cc με 122 PS. Σημαντική εξέλιξη θα είναι η επιστροφή -μετά από πολλά χρόνια- των 6-κύλινδρων σε σειρά κινητήρων χωρητικότητας 2.900 cc.

Exit mobile version