NEA

Σε πρώτη προβολή η νέα BMW 7 [vid]

Μετά από αρκετές διαρροές και επίσημα teaser η γερμανική εταιρία παρουσίασε τη νέα της ναυαρχίδα η οποία εξοπλίζεται με διάφορες νέες τεχνολογίες…

2016-BMW-7-Series-official (7)Με τον τίτλο του πιο πολυτελούς, αποδοτικότερου και ελαφρύτερου μοντέλου στην κατηγορία του, η BMW παρουσίασε την 6η γενιά της Σειράς 7, η οποία εντυπωσιάζει με τη δυναμική εμφάνιση που συνδυάζει στοιχεία από τις μικρότερες Σειρές 3 και 4. Με μήκος στα 5.098 μέτρα, πλάτος στα 1,902 και ύψος στα 1,478, η νέα «επτάρα» είναι μακρύτερη κατά 19 mm και ψηλότερη κατά 7 mm και το ίδιο φαρδιά. Μάλιστα, υπάρχει και η προεδρική έκδοση Long με μακρύ μεταξόνιο κατά 139 mm και με μήκος που φτάνει τα 5,238 μέτρα, ενώ σημαντική είναι η μείωση βάρους χάρη στην τεχνολογία Carbor Core!

Το λουσάτο εσωτερικό διαθέτει όλες τις ανέσεις και τα κομφόρ μίας υπερπολυτελούς λιμουζίνες. Το ταμπλό είναι ολοκαίνουργιο με πλήρως ψηφιακό πίνακα, head-up display με μεγαλύτερη κατά 75% προβολή, σύστημα νυχτερινής όρασης, ηχοσύνολο της Bowers&Wilkins, γυάλινη οροφή που παίρνει έξι αποχρώσεις κ.α. Η είδηση έχει να κάνει με το 5ης γενιάς σύστημα iDrive που συνδυάζεται με touchpad και οθόνη αφής με χειρισμό παρόμοιο με τις κινήσεις που κάνει κανείς σε ένα tablet. Προαιρετικά και για πρώτη φορά υπάρχει σύστημα εντολών με χειρονομίες, όπως έχουμε γράψει σε σχετικό μας άρθρο.

Άλλη μία πρωτιά από πλευράς τεχνολογίας είναι το σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου στάθμευσης (Remote Control Parking) που έχουμε επίσης αναλύσει, ενώ στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις είναι η αερανάρτηση και στους δύο άξονες με αυτόματη ρύθμιση της απόστασης από το έδαφος. Υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος της απόσβεσης (Dynamic Damper Control), καθώς και για πρώτη φορά ενεργή τετραδιεύθυνση (Integral Active Steering ή  X Steer) στις τετρακίνητες εκδόσεις xDrive.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει την βασική έκδοση 740i με 3-λιτρο 6-κύλινδρο μοτέρ με απόδοση 326 PS / 450 Nm, καθώς και την βασική ντίζελ 730d με επίσης ίδιας χωρητικότητας και διάταξης μοτέρ των 265 PS / 620 Nm. Ψηλότερα βρίσκεται η 750i με V8 των 4,4 lt με απόδοση 450 PS /650 Nm, 0-100 σε 4,4 sec και τελική περιορισμένη στα 250 km/h. Στον αντίποδα, η πιο «πράσινη» έκδοση είναι η νέα plug-in υβριδική 740e με 2-λιτρο 4-κύλινδρο βενζινοκινητήρα που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 95 PS ενσωματωμένο στο κιβώτιο. Η συνδυασμένη ισχύς είναι στους 326 PS με 0-100 σε 5,5 sec, τελική στα 240 km/h, κατανάλωση στα 2,1 lt/100km και ηλεκτροκίνητη αυτονομία για 40 km, αρκεί η ταχύτητα να μην υπερβαίνει τα 120 km/h.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!