Πότε θα δούμε το σπορ μπαταριοκίνητο Honda;

Honda planning all-electric sports car

Οι Ιάπωνες ετοιμάζουν ένα νέο σπορ μοντέλο που θα τοποθετείται ανάμεσα στα Civic Type-R και NSX. Με την βασική διαφορά πως θα είναι φουλ ηλεκτροκίνητο!

Η Honda φορτσάρει για τα καλά αφού μετά την ανακοίνωση για το Civic με τον τούρμπο 3-κύλινδρο 1.000άρη, το επερχόμενο S2000 και το NSX, στα πλάνα της εταιρίας συμπεριλαμβάνεται και η παραγωγή ενός EV σπορ κουπέ μοντέλου. Μάλιστα, οι μπαταρίες θα είναι τόσο μεγάλες σε χωρητικότητα ώστε να εξασφαλίζεται αυτονομία έως 400 km(!). Το 0-100 θα πετυχαίνεται σε περίπου 3,5 sec, η τελική θα περιορίζεται στα 210 km/h, ενώ θα υπάρχει και ενεργητική τετραδιεύθυνση, όπως αναφέρει το βρετανικό AutoExpress.

Εδώ να πούμε πως το σπορ EV θα βασίζεται στο αγωνιστικό του Pikes Peak  περιλαμβάνεται και η παραγωγή ενός σπορ καθαρά ηλεκτρικού μοντέλου που θα βασίζεται στο DNA του αγωνιστικού που συμμετείχε στο Pikes Peak. Υπενθυμίζεται πως αυτό βασιζόταν σε ένα CR-Z και υπήρχαν τέσσερις συνολικά ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε τροχό) με την συνολική ισχύ να φτάνει τους 250 PS. Στόχος των Ιαπώνων είναι η ισχύς να αυξηθεί στους 350 PS! Αλλά μέχρι τότε, έχουμε καιρό ακόμη…

Exit mobile version