NEA

Πότε θα δούμε το σπορ μπαταριοκίνητο Honda;

Honda planning all-electric sports car

Οι Ιάπωνες ετοιμάζουν ένα νέο σπορ μοντέλο που θα τοποθετείται ανάμεσα στα Civic Type-R και NSX. Με την βασική διαφορά πως θα είναι φουλ ηλεκτροκίνητο!

Η Honda φορτσάρει για τα καλά αφού μετά την ανακοίνωση για το Civic με τον τούρμπο 3-κύλινδρο 1.000άρη, το επερχόμενο S2000 και το NSX, στα πλάνα της εταιρίας συμπεριλαμβάνεται και η παραγωγή ενός EV σπορ κουπέ μοντέλου. Μάλιστα, οι μπαταρίες θα είναι τόσο μεγάλες σε χωρητικότητα ώστε να εξασφαλίζεται αυτονομία έως 400 km(!). Το 0-100 θα πετυχαίνεται σε περίπου 3,5 sec, η τελική θα περιορίζεται στα 210 km/h, ενώ θα υπάρχει και ενεργητική τετραδιεύθυνση, όπως αναφέρει το βρετανικό AutoExpress.

Εδώ να πούμε πως το σπορ EV θα βασίζεται στο αγωνιστικό του Pikes Peak  περιλαμβάνεται και η παραγωγή ενός σπορ καθαρά ηλεκτρικού μοντέλου που θα βασίζεται στο DNA του αγωνιστικού που συμμετείχε στο Pikes Peak. Υπενθυμίζεται πως αυτό βασιζόταν σε ένα CR-Z και υπήρχαν τέσσερις συνολικά ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε τροχό) με την συνολική ισχύ να φτάνει τους 250 PS. Στόχος των Ιαπώνων είναι η ισχύς να αυξηθεί στους 350 PS! Αλλά μέχρι τότε, έχουμε καιρό ακόμη…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!