Απλά φίνα η ολοκαίνουργια Ferrari Portofino!

Πρόκειται για το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την California T και που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, μέσα Σεπτεμβρίου…

Στην βάση της γκάμας της Ferrari θα βρίσκεται πλέον η Portofino η οποία είναι ένα ανοιχτό supercar με σκληρή αναδιπλούμενη οροφή και μήκος που φτάνει τα 4,586 μέτρα. Η ονομασία της προέρχεται από την ονομασία του γνωστού ιταλικού χωριού, με τους Ιταλούς να κάνουν λόγο για μείωση του απόβαρου σε σχέση με την California.

O υπερτροφοδοτούμενος V8 των 3.855 κ.εκ. προέρχεται από την California αλλά εδώ αποδίδει 40 άλογα επιπλέον φτάνοντας συνολικά τα 600 στις 7.500 σ.α.λ. Το 0-100 ολοκληρώνεται σε 3,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να φλερτάρει με τα 320 χλμ./ώρα. Η κατανομή βάρους είναι 46/56 ανάμεσα στον μπροστινό και τον πίσω άξονα.

Η ροπή των 760 Nm στις 3.000-5.250 σ.α.λ. περνά στους πίσω τροχούς μέσω του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού E-Diff 3 και η Portofino είναι το πρώτο GT της Ferrari με ηλεκτρομηχανικά υποβοηθούμενη κρεμαγέρα. Η ανάρτηση έχει μαγνητοροϊκής τεχνολογίας αμορτισέρ με διπλά έμβολα, το αμάξωμα έχει όπως πάντοτε βέλτιστη αεροδυναμική συμπεριφορά με χαρακτηριστικές τις εισαγωγές μπροστά και τα ανοίγματα στα πλαϊνά.

Στο εσωτερικό διάταξης 2+2 (τουλάχιστον θεωρητικά) υπάρχει η αυθεντική μεταμοντέρνα «φεραρική» σχεδίαση με οθόνη 10,2 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, ενώ η Ferrari αναφέρει πως με κατεβασμένη την οροφή ο νέος ανεμοθραύστης μειώνει κατά 30% τον αέρα που περνά στην καμπίνα. Η εκπομπή CO2 είναι στα 245 γρ./χλμ. με μέση κατανάλωση στα 10,5 λίτρα/100 χλμ., στην περίπτωση που διαθέτετε από 200.000 ευρώ (εδώ δίχως τους φόρους) και γλυκοκοιτάζετε την ελκυστική Portofino. Ε, αν δεν μπορείτε να πάτε στο χωριό, φέρτε την εδώ!

  • Ferrari Portofino repalces California (2)

  • Ferrari Portofino repalces California (5)

  • Ferrari Portofino repalces California (8)

  • Ferrari Portofino repalces California (1)

  • Ferrari Portofino repalces California (3)

  • Ferrari Portofino repalces California (4)

  • Ferrari Portofino repalces California (6)

  • Ferrari Portofino repalces California (7)

Exit mobile version