NEA

Απλά φίνα η ολοκαίνουργια Ferrari Portofino!

Πρόκειται για το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την California T και που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, μέσα Σεπτεμβρίου…

Στην βάση της γκάμας της Ferrari θα βρίσκεται πλέον η Portofino η οποία είναι ένα ανοιχτό supercar με σκληρή αναδιπλούμενη οροφή και μήκος που φτάνει τα 4,586 μέτρα. Η ονομασία της προέρχεται από την ονομασία του γνωστού ιταλικού χωριού, με τους Ιταλούς να κάνουν λόγο για μείωση του απόβαρου σε σχέση με την California.

O υπερτροφοδοτούμενος V8 των 3.855 κ.εκ. προέρχεται από την California αλλά εδώ αποδίδει 40 άλογα επιπλέον φτάνοντας συνολικά τα 600 στις 7.500 σ.α.λ. Το 0-100 ολοκληρώνεται σε 3,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να φλερτάρει με τα 320 χλμ./ώρα. Η κατανομή βάρους είναι 46/56 ανάμεσα στον μπροστινό και τον πίσω άξονα.

Η ροπή των 760 Nm στις 3.000-5.250 σ.α.λ. περνά στους πίσω τροχούς μέσω του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού E-Diff 3 και η Portofino είναι το πρώτο GT της Ferrari με ηλεκτρομηχανικά υποβοηθούμενη κρεμαγέρα. Η ανάρτηση έχει μαγνητοροϊκής τεχνολογίας αμορτισέρ με διπλά έμβολα, το αμάξωμα έχει όπως πάντοτε βέλτιστη αεροδυναμική συμπεριφορά με χαρακτηριστικές τις εισαγωγές μπροστά και τα ανοίγματα στα πλαϊνά.

Στο εσωτερικό διάταξης 2+2 (τουλάχιστον θεωρητικά) υπάρχει η αυθεντική μεταμοντέρνα «φεραρική» σχεδίαση με οθόνη 10,2 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, ενώ η Ferrari αναφέρει πως με κατεβασμένη την οροφή ο νέος ανεμοθραύστης μειώνει κατά 30% τον αέρα που περνά στην καμπίνα. Η εκπομπή CO2 είναι στα 245 γρ./χλμ. με μέση κατανάλωση στα 10,5 λίτρα/100 χλμ., στην περίπτωση που διαθέτετε από 200.000 ευρώ (εδώ δίχως τους φόρους) και γλυκοκοιτάζετε την ελκυστική Portofino. Ε, αν δεν μπορείτε να πάτε στο χωριό, φέρτε την εδώ!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!