Νέα συνεργασία της κινεζικής CATL με την Toyota

Η CATL αναδεικνύεται σε ένα τεράστιο παίχτη στην εποχή της ηλεκτροκίνησης  και έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές μπαταριών.

Η συνεργασία με την Toyota ανακοινώθηκε πρόσφατα με την CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Ltd.) αφού η ιαπωνική εταιρία θα λανσάρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και νέας γενιάς υβριδικά plug-in. H CATL έχει ήδη συνάψει συμφωνία και με το Volvo Car Group, η οποία ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια για την προμήθεια συσσωρευτών.

Οι συνεργασίες της CATL εκτείνονται και σε άλλους κατασκευαστές, όπως είναι οι BMW, Daimler και Volkswagen. H ΒMW θέλει να καλύψει το 1/3 των απαιτήσεων της σε μπαταρίες με παραγωγή αυτών στην Γερμανία. Αλλά χρειάζεται την CATL οπωσδήποτε και συγκεκριμένα για το iNEXT που θα λανσαριστεί το 2021.

Την CATL χρειάζεται τόσο η Mercedes για την σειρά ηλεκτρικών EQ όσο και η Volkswagen για την σειρά ID και γενικότερα ο όμιλος για τα μοντέλα πάνω στην πλατφόρμα MEB. Λόγω της στενής σχέσης με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία η CATL θα κατασκευάσει από το φθινόπωρο ένα εργοστάσιο στο Arnstadt (στην κεντρική Γερμανία) δημιουργώντας 2.000 θέσεις εργασίας.

Exit mobile version