Dekra: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ασφαλή όσο και τα συμβατικά

Σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Göttingen, η πασίγνωστη γερμανική εταιρία πιστοποιεί πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι απόλυτα ασφαλή.

Στο ερώτημα αν τα συμβατικά αυτοκίνητα προσφέρουν υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας η Dekra απαντά πως όχι. Σε δοκιμές που έκανε σε ένα μάλιστα προηγούμενης γενιάς Nissan Leaf και σε ένα Renault Zoe το πόρισμα ήταν πως η προσφερόμενη παθητική ασφάλεια βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Μάλιστα τα crash-test περιλάμβαναν δοκιμές μετωπικής και πλευρικής πρόσκρουσης σε στύλο προσομοιώνοντας ένα δέντρο ή κολόνα ηλεκτροδότησης. Tο αποτέλεσμα ήταν απόλυτα θετικό, καθώς σε κάθε περίπτωση η παραμόρφωση των ηλεκτρικών μοντέλων ήταν απόλυτα συγκρίσιμη με αυτή των συμβατικών

Η ταχύτητα πρόσκρουσης ήταν στα ίδια ή ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα από τα 64 χλμ./ώρα του Euro NCAP. Συγκεκριμένα, το Zoe έπεσε με το πλάι στον στύλο με 60 χλμ./ώρα, ενώ το Leaf με 60 και 75 χλμ./ώρα. Σφοδρότατη και εντυπωσιακή ήταν η μετωπική δοκιμή με 84 χλμ./ώρα.

Αξιοσημείωτο είναι πως το ηλεκτρικό κύκλωμα υψηλής τάσης και στα δύο αυτοκίνητα αποκοβόταν έγκαιρα ώστε να μην εκδηλωθεί πυρκαγιά, ούτε καν από την έντονη παραμόρφωση των μπαταριών. H Dekra τονίζει πως ακόμη και στην περίπτωση φωτιάς η εστία περιορίζεται μέσα στο κέλυφος ασφαλείας της μπαταρίας.

Exit mobile version