ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Dekra: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ασφαλή όσο και τα συμβατικά

Σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Göttingen, η πασίγνωστη γερμανική εταιρία πιστοποιεί πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι απόλυτα ασφαλή.

Στο ερώτημα αν τα συμβατικά αυτοκίνητα προσφέρουν υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας η Dekra απαντά πως όχι. Σε δοκιμές που έκανε σε ένα μάλιστα προηγούμενης γενιάς Nissan Leaf και σε ένα Renault Zoe το πόρισμα ήταν πως η προσφερόμενη παθητική ασφάλεια βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Μάλιστα τα crash-test περιλάμβαναν δοκιμές μετωπικής και πλευρικής πρόσκρουσης σε στύλο προσομοιώνοντας ένα δέντρο ή κολόνα ηλεκτροδότησης. Tο αποτέλεσμα ήταν απόλυτα θετικό, καθώς σε κάθε περίπτωση η παραμόρφωση των ηλεκτρικών μοντέλων ήταν απόλυτα συγκρίσιμη με αυτή των συμβατικών

Η ταχύτητα πρόσκρουσης ήταν στα ίδια ή ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα από τα 64 χλμ./ώρα του Euro NCAP. Συγκεκριμένα, το Zoe έπεσε με το πλάι στον στύλο με 60 χλμ./ώρα, ενώ το Leaf με 60 και 75 χλμ./ώρα. Σφοδρότατη και εντυπωσιακή ήταν η μετωπική δοκιμή με 84 χλμ./ώρα.

Αξιοσημείωτο είναι πως το ηλεκτρικό κύκλωμα υψηλής τάσης και στα δύο αυτοκίνητα αποκοβόταν έγκαιρα ώστε να μην εκδηλωθεί πυρκαγιά, ούτε καν από την έντονη παραμόρφωση των μπαταριών. H Dekra τονίζει πως ακόμη και στην περίπτωση φωτιάς η εστία περιορίζεται μέσα στο κέλυφος ασφαλείας της μπαταρίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Αυτού του είδους οι δοκιμές ακούγονται εξαιρετικά αισιόδοξες. Βέβαια δεν γνωρίζουμε ποια κατασκευαστικά στοιχεία διαφοροποιήθηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή τους. Οι επιφυλάξεις διατηρούνται, και θα μειώνονται όσο πληθαίνουν τα αποτελέσματα των δοκιμών και η ανακοίνωση μέσω των αποτελεσμάτων, ποια εξαρτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων είναι ευπρόσβλητα και πρέπει να βελτιωθούν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!