Lamborghini Countach LP500: Η ιστορία ενός μύθου!

Μισός αιώνας συμπληρώνεται από την γέννηση ενός πραγματικού μύθου. Του supercar που… μπήκε σε χιλιάδες παιδικά δωμάτια, έπαιξε σε πολλές ταινίες και καθιέρωσε τη Lamborghini στην ελίτ της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όταν λέμε ότι μπήκε στα παιδικά δωμάτια δεν εννοούμε βέβαια κυριολεκτικά, παρά μόνο στη μορφή της αφίσας που κοσμούσε τους τείχους στο δωμάτιο, δίπλα σε αυτή του Μαραντόνα, του Τζόρνταν και της Πάμελα Άντερσον. Έτσι και το ιταλικό υπεραυτοκίνητο με την απόλυτη σχεδίαση και τις μηδαμινές καμπύλες αποτέλεσε το απόλυτο είδωλο από το 1974 μέχρι το 1990 που διατηρήθηκε η παραγωγή του.

Η Countach ήταν αυτό ακριβώς που λέμε… «είναι και φαίνεται» στο θέμα των επιδόσεων, καθώς ναι μεν σε καθήλωνε με την εμφάνιση της, αλλά ο 12κύλινδρος κινητήρας που στην πρώτη φάση της παραγωγής της είχε χωρητικότητα 4.000 κ.εκ. (αργότερα εφοδιάστηκε με μοτέρ V12 5,2 λίτρων), χάριζε στην Countach τις επιδόσεις που της άξιζαν.

Σήμα κατατεθέν τί άλλο; οι φημισμένες scissors doors, ιδέα του σχεδιαστή Marcello Gandini, αλλά και το πίσω μέρος με τους αεραγωγούς εμπνευσμένους από τα πνευμόνια του μεγάλου λευκού καρχαρία. Καθόλου τυχαίος ο παραλληλισμός, αφού κοιτώντας τη και μόνο ένιωθες ότι μπορεί να «κατασπαράξει» οποιοδήποτε αυτοκίνητο βρεθεί στο διάβα του.

Πάμε όμως να δούμε 10 λιγότερο γνωστές
πτυχές της Countach LP 500:

Exit mobile version