Το επόμενο Audi A6 θα έχει και έκδοση E-Tron

Σε περίπου τρία χρόνια θα παρουσιαστεί η νέα γενιά A6 και πέρα από τις συμβατικές εκδόσεις θα έχει και ηλεκτρική που πιθανότατα θα αντικαταστήσει την RS.

Η επίσημη πρεμιέρα του νέου A6 αναμένεται να γίνει κάπου το 2025 και αργότερα θα ακολουθήσει και η έκδοση Avant. Θα είναι ένα από τα τελευταία μοντέλα που θα παρουσιάσει η Audi με κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα βασίζονται στη εξελιγμένη πλατφόρμα MLB.

Πριν από μερικές εβδομάδες η Audi είχε αποκαλύψει ένα concept ανακοινώνοντας πως το μοντέλο παραγωγής θα διαφέρει ελάχιστα. Και τα renderings του kolesa.ru δείχνουν πως θα μπορούσε να είναι η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού A6.

Έτσι, οι εικόνες που βλέπετε στην οθόνη σας μας δίνουν μια ρεαλιστική άποψη για το A6 E-Tron που θα βασίζεται στην PPE πλατφόρμα του γκρουπ. Αυτή τεχνολογίας 800V που χρησιμοποιείται από την Porsche και στην ηλεκτρική Macan.

Υπενθυμίζεται πως το πρωτότυπο A6 E-Tron έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνολική απόδοση 476 ίππους και 800 Nm ροπής. Η μπαταρία είναι στις 100 kWh με την αυτονομία να φθάνει τα 700 χιλιόμετρα. Η φόρτιση μπορεί να γίνει μέχρι και τα 270 kW κάτι που του επιτρέπει να αποκτά 300 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις 10 λεπτά.

Exit mobile version