NEAPINED

Audi A6 e-tron Avant Concept: Τα στέισον μπορούν να μείνουν ζωντανά

Η γερμανική εταιρία παρουσιάζει ένα πολύ ενδιαφέρον concept και προετοιμάζει το έδαφος για το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό A6 που θα κάνει ντεμπούτο το 2024.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί στην Σαγκάη και τώρα η Audi το επαναφέρει με αναθεωρημένα σημεία και πιο κοντά στο μοντέλο παραγωγής. Αυτό θα είναι το A6 e-tron που θα λανσαριστεί στην αγορά σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα.

Όπως μπορούμε να δούμε η νέα γενιά του μοντέλου θα έχει ένα Avant σχήμα. Και πολύ καλά κάνουν οι Γερμανοί αφού λίγα μοντέλα έχουν συνυφάνει πορεία τους (όπως το RS6) με τα στέισον αμαξώματα. Και το concept που βλέπουμε έχει όλα τα προσόντα για να συνεχίσει την παράδοση με το A6 E-Tron στις εκδόσεις Sportback και Avant.

Το μήκος του φτάνει κοντά στα πέντε μέτρα και το όλο σύνολο υπερθεματίζεται και από τους τροχούς 22 ιντσών. Προφανώς, η εμφάνιση του μοντέλου παραγωγής θα είναι πιο προσγειωμένη αλλά σίγουρα θα εντυπωσιάζει και με το νέο μοτίβο της μάσκας.

Το αμάξωμα είναι ιδιαίτερα αεροδυναμικό με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,24 (Sportback 0,22), ενώ θα είναι εξοπλισμένο με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τεχνολογία φωτισμού. Το μοντέλο παραγωγής θα βασίζεται στο αποκλειστικά για (μεγάλα) ηλεκτρικά πλαίσιο PPE, τύπου Skateboard, που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Porsche.

Σχετικά με το σύστημα πρόωσης του A6 E-Tron θα υπάρχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ για το πισωκίνητο και δύο για το τετρακίνητο. Στην τελευταία περίπτωση τα δύο μοτέρ θα αποδίδουν συνδυαστικά 476 ίππους και 800 Nm, με τα 0-100 χλμ./ ώρα κάπου στα 4 δευτερόλεπτα.

Όσο για τις μπαταρίες τάσης 800V θα φτάνουν σε χωρητικότητα τις 100 kWh, με on board φορτιστή στα 22 kW, με ισχύ DC φόρτισης έως 270 kW και αυτονομία κάπου στα 700 χιλιόμετρα.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!