Η Aston Martin DB12 Volante είναι ένα κάμπριο GT με 680 ίππους

Η παραγωγή της DB12 Volante θα ξεκινήσει κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023, με τις πρώτες παραδόσεις προγραμματισμένες για το τέταρτο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς. Για όσους ενδιαφέρονται…

Η Aston Martin παρουσιάζει την ανοιχτή έκδοση της DB12, γνωστή ως DB12 Volante, με μια προηγμένη υφασμάτινη οροφή που αντικαθιστά τη σταθερή μεταλλική οροφή του κουπέ μοντέλου.

Η αναδιπλούμενη οροφή μπορεί να ανοίγει ή να κλείνει σε μόλις 14 δευτερόλεπτα, ακόμα και όταν το 2+2 κάμπριο ταξιδεύει με ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα. Επιπλέον, η οροφή μπορεί να ελεγχθεί εξ αποστάσεως με το κλειδί, ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα αντιμετωπίζοντας αντίθετους ανέμους.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων που αποδίδει 680 ίππους και 800 Nm ροπής. Όλα περνούν στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και ενός μπλοκέ διαφορικού. Χάρη στην περίσσεια ισχύος τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 325 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό, υπάρχει νέο σύστημα infotainment της Aston Martin με μια οθόνη αφής 10,25 ιντσών που υποστηρίζει ασύρματο Android Auto και Apple CarPlay. Επίσης, προαιρετικά, υπάρχει ηχοσύστημα Bowers & Wilkins που αποτελείται από 15 ηχεία και ισχύ 1.170 watt.

Η Aston Martin προσφέρει την DB12 Volante με την προεπιλεγμένη μαύρη οροφή, ενώ οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν εξατομικευμένες επιλογές, όπως κόκκινη, μπλε ή μαύρη/ασημί οροφή, σε συνδυασμό με μια ποικιλία επιλογών χρωμάτων για το αμάξωμα και το εσωτερικό.


Exit mobile version