Έχεις πλήρως φορτισμένο το EV σου; Τότε δεν μπαίνεις στο πλοίο – Το ίδιο ισχύει και για το LPG

Ξεκίνησαν εντατικοί έλεγχοι στα  σχήματα που κάνουν χρήση εναλλακτικών καυσίμων (LPG ή CNG)  ή είναι ηλεκτρικά η plug-in υβριδικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον τα οχήματα αυτά τοποθετούνται σε συγκεκριμένες χώρους στο καράβι με ειδική σήμανση και την ίδια στιγμή υποχρεούνται να μην έχουν πλήρη φόρτιση στις μπαταρίες τους, ενώ για τα οχήματα με CNG και LPG να είναι ο δείκτης των καυσίμων κάτω από τη μέση.

Ειδικά τώρα την περίοδο του Πάσχα που ήδη ξεκίνησε η έξοδος των Αθηναίων από το λιμάνι του Πειραιά θέλει πολύ μεγάλη προσοχή για να μη μείνετε εκτός πλοίου. Όπως επίσης καλό είναι να είστε αρκετή ώρα το προγραμματισμένο δρομολόγιο γιατί η κίνηση ήδη είναι “τεράστια” στο λιμάνι του Πειραιά και η έλεγχοι που γίνονται πιθανόν να σας καθυστερήσουν.

Ας δούμε τούς όρους που περιγράφονται στην εγκυκλοπαίδεια του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με Αρ. Πρωτ.: 2070.0/28541/2024 στις 16/04/2024 με Θέμα: «Επιπρόσθετα μέτρα κατά τη μεταφορά οχημάτων χρήσης εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με Ε/Γ-Ο/Γ και Φ/Γ-Ο/Γ πλοία» και με σκοπό την πρόληψη και τον περιορισμό του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς και έκλυσης τοξικών αερίων στους χώρους μεταφοράς οχημάτων. Συγκεκριμένα:

Exit mobile version