Προβλήματα για το VW e-Golf με το καλημέρα

volkswagen-recalls-e-golf-over-software-problem

Όχι, αυτή την φορά η ανάκληση δεν έχει να κάνει π.χ. με κάποια ψεύτικη τιμή για την αυτονομία (όπως στο dieselgate), αλλά για ένα πρόβλημα διαχείρισης της μπαταρίας…

Το VW e-golf είναι ένα από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα που ήδη διατίθενται στην ελληνική αγορά (από 38.900€) προσφέροντας μέγιστη θεωρητική αυτονομία έως 190 χλμ. Μία εξαιρετική τιμή σε συνδυασμό με τις επιδόσεις όπου  το 0-100 πετυχαίνεται σε 6,9 δλ. με την τελική να περιορίζεται στα 140 χλμ./ώρα (λόγω οικονομίας). Ωστόσο, δεν προκαλεί καμία έκπληξη πως η VW θα προχωρήσει στην ανάκληση συνολικά 5.561 e-Golf που κατασκευάστηκαν από τον Μάιο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2016.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην διαχείριση της μπαταρίας η οποία μπορεί να προκαλέσει την αιφνίδια διακοπή τροφοδοσίας και του ηλεκτροκινητήρα, όπως αναφέρει ο NHTSA (το αμερικανικό υπουργείο μεταφορών). H VW Αμερικής διαπίστωσε πως με ταχύτητα 80 χλμ./ώρα το e-Golf μπορεί να «σβήσει» ξαφνικά, μια κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη που οδηγεί στην ανάκληση και στο update των μπαταριών. Από ότι φαίνεται ο όμιλος VW δεν έχει προβλήματα μόνο με το dieselgate, αλλά και με το… electrogate!

Exit mobile version