NEA

Προβλήματα για το VW e-Golf με το καλημέρα

volkswagen-recalls-e-golf-over-software-problem

Όχι, αυτή την φορά η ανάκληση δεν έχει να κάνει π.χ. με κάποια ψεύτικη τιμή για την αυτονομία (όπως στο dieselgate), αλλά για ένα πρόβλημα διαχείρισης της μπαταρίας…

Volkswagen-e-Golf_2015_1600x1200_wallpaper_40Το VW e-golf είναι ένα από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα που ήδη διατίθενται στην ελληνική αγορά (από 38.900€) προσφέροντας μέγιστη θεωρητική αυτονομία έως 190 χλμ. Μία εξαιρετική τιμή σε συνδυασμό με τις επιδόσεις όπου  το 0-100 πετυχαίνεται σε 6,9 δλ. με την τελική να περιορίζεται στα 140 χλμ./ώρα (λόγω οικονομίας). Ωστόσο, δεν προκαλεί καμία έκπληξη πως η VW θα προχωρήσει στην ανάκληση συνολικά 5.561 e-Golf που κατασκευάστηκαν από τον Μάιο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2016.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην διαχείριση της μπαταρίας η οποία μπορεί να προκαλέσει την αιφνίδια διακοπή τροφοδοσίας και του ηλεκτροκινητήρα, όπως αναφέρει ο NHTSA (το αμερικανικό υπουργείο μεταφορών). H VW Αμερικής διαπίστωσε πως με ταχύτητα 80 χλμ./ώρα το e-Golf μπορεί να «σβήσει» ξαφνικά, μια κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη που οδηγεί στην ανάκληση και στο update των μπαταριών. Από ότι φαίνεται ο όμιλος VW δεν έχει προβλήματα μόνο με το dieselgate, αλλά και με το… electrogate!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!