Υπουργός στην Γερμανία τόλμησε να αγοράσει ένα Tesla!

ypourgos-tesla-1

Μεγάλο σάλο έχει προκαλέσει η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου από έναν κρατικό λειτουργό στην Γερμανία… μόνο και μόνο επειδή αυτό δεν είναι γερμανικό!

Με τα χρήματα των φορολογούμενων ο υπουργός Περιβάλλοντος του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας Johannes Remmel επέλεξε ένα Tesla Model S 90D και όχι ένα γερμανικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όπως γράφει με πικάντικο ύφος η Bild. Βλέπετε ο υπουργός μπορεί να το προτίμησε λόγω της μεγάλης του αυτονομίας (το Tesla έχει πάνω από 500 χλμ. αυτονομία και κοστίζει περίπου 110 χιλιάδες ευρώ), αλλά για τους Γερμανούς και την αυτοκινητοβιομηχανία τους (η οποία αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης και της οικονομίας της χώρας) αυτό αποτελεί ιεροσυλία!

Από την άλλη ο υπουργός δικαιολόγησε την απόφασή του αυτή ως ένα κίνητρο για της εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες να προχωρήσουν πιο γρήγορα στην εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων. Έτσι, με δεδομένο τον εμπορικό πόλεμο που μαίνεται μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας σε όλα τα επίπεδα, είναι πολύ πιθανό ο σάλος που προκλήθηκε να επιταχύνει την εξέλιξη των EV στην Γερμανία. Για να δούμε…

Exit mobile version