NEA

Υπουργός στην Γερμανία τόλμησε να αγοράσει ένα Tesla!

ypourgos-tesla-1

Μεγάλο σάλο έχει προκαλέσει η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου από έναν κρατικό λειτουργό στην Γερμανία… μόνο και μόνο επειδή αυτό δεν είναι γερμανικό!

ypourgos-tesla-2Με τα χρήματα των φορολογούμενων ο υπουργός Περιβάλλοντος του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας Johannes Remmel επέλεξε ένα Tesla Model S 90D και όχι ένα γερμανικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όπως γράφει με πικάντικο ύφος η Bild. Βλέπετε ο υπουργός μπορεί να το προτίμησε λόγω της μεγάλης του αυτονομίας (το Tesla έχει πάνω από 500 χλμ. αυτονομία και κοστίζει περίπου 110 χιλιάδες ευρώ), αλλά για τους Γερμανούς και την αυτοκινητοβιομηχανία τους (η οποία αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης και της οικονομίας της χώρας) αυτό αποτελεί ιεροσυλία!

Από την άλλη ο υπουργός δικαιολόγησε την απόφασή του αυτή ως ένα κίνητρο για της εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες να προχωρήσουν πιο γρήγορα στην εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων. Έτσι, με δεδομένο τον εμπορικό πόλεμο που μαίνεται μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας σε όλα τα επίπεδα, είναι πολύ πιθανό ο σάλος που προκλήθηκε να επιταχύνει την εξέλιξη των EV στην Γερμανία. Για να δούμε…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!