Lamborghini Urus, στο δρόμο για το ring…

Όχι που δεν θα πήγαινε… Παρά τις παλαιότερες δηλώσεις ότι οι χρόνοι στο Nurburgring δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη αξία, η Lamborghini θα διεκδικήσει και επισήμως το ρεκόρ.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε συνέντευξή του σε αγγλικό περιοδικό ο Maurizio Reggiani, επί κεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της εταιρίας. Μάλιστα, ο λόγος που η Lamborghini δεν προσπαθεί άμεσα να σπάσει το ρεκόρ των 7 λεπτών και 51,7 δλ. που κατέχει η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, είναι γιατί τώρα είναι χειμώνας. Την άνοιξη οι θερμοκρασίες και ο καιρός θα βοηθήσουν την Urus να κατεβάσει ακόμα περισσότερο το χρόνο. Ο ίδιος, μάλιστα, δεν έχει καμία αμφιβολία για τις ικανότητες του μοντέλου που εξέλιξε. «Θα το κάνει» είναι η αφοπλιστική του απάντηση για το αν μπορεί το Super SUV των Ιταλών να σπάσει το ρεκόρ.

Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, δεν είναι το πόσο ακόμα θα κρατήσει το ρεκόρ η Stelvio, αλλά το τι θα κάνει η νέα Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid. Κρίνοντας από την αντίστοιχη κόντρα των Lamborghini/ Porsche στα σπορ αυτοκίνητα, όπου η νέα 911 GT2 RS των 6:47.3 λεπτών εκθρόνισε τη Huracan Performante των 6:52.0 λεπτών, το αποτέλεσμα θα είναι αμφίρροπο. Και παρότι οι δύο εταιρίες βρίσκονται κάτω από την ίδια ομπρέλα, του ομίλου VW, κανείς δεν έχει λόγο να περιορίσει τον εσωτερικό ανταγωνισμό…

Exit mobile version