Πανάκριβη η φόρτιση ηλεκτρικών στο δίκτυο Ionity!

Το γνωστό δίκτυο ταχυφόρτισης Ionity ανακοίνωσε νέα τιμολογιακή πολιτική η οποία φέρνει τα πάνω κάτω αφού ένα μέσο κόστος για 100 χιλιόμετρα θα κυμαίνεται περίπου στα 12-15 ευρώ!

Μέχρι τώρα η φόρτιση στο Ionity ήταν στα 8 ευρώ ανεξαρτήτως της διάρκειας της διαδικασίας. Ωστόσο, η νέα τιμή στα 0,79 €/kWh που θα ισχύσει από τον Φεβρουάριο αλλάζει τα δεδομένα και σχεδόν διπλασιάζει το κόστος χρήσης από ένα συμβατικό αυτοκίνητο.

Ενδεικτικά μπορούμε να πάρουμε ως παράδειγμα ένα Nissan Leaf με την μπαταρία 40 kWh να φορτίζει με περίπου 31 ευρώ (λαμβάνοντας ως μέση κατανάλωση τις 17 kWh/100 χλμ. της δοκιμής μας) για να διανύσει κανείς περίπου 230 χιλιόμετρα.

Με ένα συμβατικό βενζινοκίνητο με μέση κατανάλωση 7 λίτρα/100 χλμ. και με μέση τιμή 1,6 €/λίτρο το κόστος είναι στα περίπου 25€. Για να μην αναφέρουμε το πολύ χαμηλότερο κόστος χρήσης με πετρέλαιο, με φυσικό αέριο ή και με υγραέριο!

Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις στην αλλαγή που ανακοίνωσε το Ionity και ειδικά από την στιγμή που το «αντίπαλο» Superchargers της Tesla έχει τιμή 0,24 €/kwh και ειδικά δωρεάν πακέτα για πελάτες Model S και Model X.

Πάντως, η Ionity δικαιολογεί την αύξηση της τιμής στο υψηλό κόστος τερματικών στους αυτοκινητοδρόμους και στην υψηλή ισχύ με δυνατότητα φόρτισης έως 200 kW.

Exit mobile version