Έρχεται το νέο Honda Civic με τούρμπο 1.000άρη!

Honda-Civic_Sedan_2016_1000 (10)

Στο πνεύμα του downsizing, το νέο Civic που θα λανσαριστεί του χρόνου τέτοιο καιρό θα έχει στην βασική του έκδοση έναν νέο 3-κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα στα 1.000 cc…

Η νέα γενιά Honda Civic έχει ήδη εμφανιστεί στις ΗΠΑ -ως σεντάν- και η ιαπωνική εταιρεία έχει δώσει μερικές πρώτες ενδείξεις για την γκάμα των κινητήρων του. Έτσι, η σειρά των νέων υπερτροφοδοτούμενων VTEC (ξεκίνησε με τον δίλιτρο των 310 PS του Civic Type-R) θα περιλαμβάνει τον 1.5 Turbo που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις θα αποδίδει γύρω στα 150 άλογα, ενώ στην βάση της θα έχει και έναν 3-κύλινδρο από 100 άλογα.

Σχετικά με τους ντίζελ θεωρείτε δεδομένος ο 1.6 i-DTEC με τα 120 άλογα, ενώ πληροφορίες μας αναφέρουν πως στο νέο Civic θα δούμε και την εκδοχή του με τα 2 turbo και τα 160 άλογα (όπως και στο τετρακίνητο CR-V). Επίσης, η Honda ανακοίνωσε επένδυση 250 εκατομμυρίων ευρώ, στο εργοστάσιό της στο Swindon της Μεγάλης Βρετανίας, ώστε να αναβαθμιστεί η γραμμή για την παραγωγή του νέου Civic που θα ξεκινήσει σε ένα περίπου χρόνο.

Exit mobile version