ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Hyperloop, τρενοκάψουλα τρέχει με 1.200 χλμ/ώρα!

hyperloop musk train (2)

Πως σας φαίνεται ένα τρένο που θα κινείται με 1.200 km/h και θα ταξιδεύει από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο σε μόλις μισή ώρα;

hyperloop musk train (1)Το Hyperloop αποτελεί project του Elon Musk και στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε πρόκειται για τον 42χρονο δισεκατομμυριούχο νοτιοαφρικάνικης καταγωγής συνιδρυτή της εταιρίας ηλεκτρονικών συναλλαγών PayPal και Tesla Motors ενώ σε αυτόν ανήκει η εταιρία SpaceX (η πρώτης ιδιωτική που ταξίδεψε στο διάστημα).

hyperloop musk train (4)Ο Musk έχει μεγάλα οράματα όπως να μεταφέρει σε 10-20 χρόνια ανθρώπους στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη. Βέβαια, πιο εφικτό ίσως να ακούγεται το εξίσου φουτουριστικό Hyperloop η οποία ουσιαστικά είναι μια αλουμινένια κάψουλα μέσα σε ένα χαλύβδινο σωλήνα μεταφέροντας μέχρι και 28 επιβάτες με ταχύτητα 1.200 km/h! Η κάψουλα θα κινείται μέσα σε τούνελ και ουσιαστικά θα αιωρείται λόγω του αντίθετου πεδίου που θα δημιουργούν τεράστιοι ηλεκτρομαγνήτες και ουσιαστικά θα κινείται σχεδόν με την ταχύτητα του ήχου!

Basic CMYK«Το Hyperloop, κινούμενο με τη δύναμη της ηλιακής ενέργειας, θα καλύπτει την απόσταση των 610 km από το Λος Αντζελες στο Σαν Φρανσίσκο σε μισή ώρα, ταξιδεύοντας με ταχύτητα άνω των 1.200 km/h, θα κοστίsει 6 δισ. δολάρια για να κατασκευαστεί, θα είναι έτοιμο σε 7-10 χρόνια και θα μπορούσε να μεταφέρει 7,4 εκατ. επιβάτες σε κάθε κατεύθυνση ετησίως, με κόστος εισιτηρίου 20 ευρώ» σύμφωνα με την 57σέλιδη αναφορά που εξέδωσε ο Musk. Μία απόσταση που θα καλύπτεται δηλ. στον μισό χρόνο από ότι ένα αεροπλάνο ενώ το αυτοκίνητο χρειάζεται περίπου 6 ώρες ταξιδιού.

Από την άλλη, ρεαλιστές επικρίνουν την ιδέα του Musk λέγοντας πως «ακόμα και όταν κατασκευάζει ένα εναέριο τρένο το κόστος είναι αυξημένο. Σχεδόν πάντα προκύπτουν προσφυγές για περιβαλλοντικούς λόγους, καθώς κανείς δε θέλει τέτοιες κατασκευές κοντά στο σπίτι του» δήλωσε ο συγκοινωνιολόγος της ΕΝΟ, Τζόσουα Σανκ. Πάντως, ο Musk  δηλώνει πως κάθε βελτίωση και αναβάθμιση είναι ευπρόσδεκτη και πως σε μερικά χρόνια θα υπάρξει ένα πρωτότυπο. Αν τελικά το project προχωρήσει περισσότερο για πρακτικούς λόγους παρά για χρηματοδοτικούς μιας και ο Musk το σίγουρο είναι πως δεν θα έχει τέτοιο πρόβλημα…

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!