Νίκος Ι. Μαρινόπουλος

Υπάρχουν καρότα και… καρότα. Στο δικό μας (car+auto=caroto) αναλύουμε τα πάντα γύρω από την τεχνολογία του αυτοκινήτου και ότι σχετίζεται με αυτό. Ο καθένας μπορεί να σχολιάσει οποιοδήποτε άρθρο κάνοντας απλά εγγραφή εμπλουτίζοντας την τεχνολογική μας κοινότητα…

Γεννήθηκε στις 17/10/1975 και μεγάλωσε στην Βαλύρα Μεσσηνίας, είναι Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ. Η πρώτη του επαγγελματική δραστηριότητα έγινε το 1999 όταν από το γραφείο διασύνδεσης της σχολής όπου ενημερώθηκε πως το περιοδικό Car&Driver χρειαζόταν ένα άτομο με τεχνολογικές γνώσεις. Για περίπου δύο χρόνια συνεργάστηκε με αξιόλογους ανθρώπους και έμαθε τον τρόπο που λειτουργεί ένα περιοδικό αυτοκινήτου, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα.

Το 2001 μετακόμισε στο συγκρότημα του ΔΟΛ όπου και ξεκίνησε ουσιαστικά η εμπλοκή του με τον ηλεκτρονικό Τύπο μέσω του in.gr/auto και έχοντας την τύχη να συνεργαστεί με αξιόλογα πρόσωπα.  Στην πορεία τεσσάρων και κάτι ετών αρθρογράφησε για τα περιοδικά RAM και HI-TECH και για το ένθετο αυτοκινήτου στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Το 2005 αποχώρησε από τον όμιλο και μέχρι το καλοκαίρι του 2013 εργάστηκε στις εφημερίδες City Press και Free Sunday του Γιώργου Κύρτσου (με την τελευταία διατηρεί συνεργασία). Με πολύ πάθος και κόπο αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του περιοδικού CAM, του πρώτου free press περιοδικού αυτοκινήτου. Εν τω μεταξύ, από το 2007 υπήρχε τακτική συνεργασία με την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και το NewsAuto.gr.

Από το 2010 είναι μέλος του θεσμού “Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα”. Εξακολουθεί να συνεργάζεται με το Car&Driver και την ιστοσελίδα του περιοδικού και να είναι υπεύθυνος για τα τεχνολογικά αφιερώματα του περιοδικού. Υπήρξε μία σύντομη διαδρομή το 2014 στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ/parapolitika.gr, ενώ από το 2016 επιστρέφει στον χώρο του free press, όπου επιμελείται την έκδοση Auto Sunday και γράφει στην Free Sunday. Παράλληλα συνεργάζεται με διάφορα μέσα όπως το “Κ” της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Φυσικά, η σημαντικότερη στιγμή στην πορεία του αφορά στην δημιουργία του Caroto.gr, το οποίο ξεκίνησε ως blogger το 2009. Από το 2013 το site βρίσκεται… σε κατάσταση WOT και στο top-10 των ελληνικών automotive sites κάνοντας την διαφορά με το τεχνολογικό του περιεχόμενο. Πλέον, εκτελεί χρέη αρχισυντάκτη στο Newsauto.gr και παρόλο που η ημέρα έχει 24 ώρες βρίσκει το χρόνο να ασχολείται με το “πνευματικό” του παιδί. Διαβάστε ΕΔΩ τι έχει γράψει μέχρι σήμερα ο Νίκος.

Nίκος I. Μαρινόπουλος (carotog@gmail.com)
Back to top button