NEA

Το Infiniti Q30 με DNA από Mercedes A-Class [vid]

Επιτέλους, μετά από πολλά teaser το Q30 παραγωγής κάνει ντεμπούτο στην Φρανκφούρτη για να κυκλοφορήσει στις αγορές προς τα τέλη της χρονιάς…

Infiniti-Q30_2016_1600 (16)Με αυτό το υπερυψωμένο hatchback που βασίζεται στο πλαίσιο MRA της Mercedes-Benz A-Class, η Infiniti εισέρχεται στις μικρότερες premium κατηγορίες. Πέρα από την αυθεντική σχεδίαση του εξωτερικού, όπως είχαμε γράψει ακόμη και το εσωτερικό μαρτυρά την οικονομία κλίμακας που έχει γίνει καθώς έχει ισχυρές καταβολές από την A-Class. Από την άλλη, το Q30 ακούγεται και ως μία άλλη εναλλακτική, η οποία έχει και μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ που φτάνει τα 368 lt (από τα 340 της A-Class).

Ο λόγος που επιμένουμε στο γερμανικό μοντέλο είναι πως πάνω σε αυτό – συγκεκριμένα στην GLA- θα προκύψει και ένα crossover με την ονομασία QX30. Ακολουθώντας την ίδια λογική –δηλ. της A-Class με την GLA-, έτσι και το QX30 θα έχει τους ίδιους κινητήρες με το Q30. Το οποίο έχει κάτω από το καπό του τους γνωστούς τούρμπο 1.600άρηδες με 122 και 156 PS, καθώς και τον ντίζελ 1.500άρη της Renault με 109 PS. Από εκεί και πέρα, το μικρότερο Infiniti υποδέχεται ακόμη και τον γερμανικό ντίζελ των 2,2lt με τους 170 PS, καθώς και τον 2,0lt βενζίνης με τα 211 PS. Την μετάδοση αναλαμβάνουν μηχανικά 6άρια κιβώτια ή αυτόματα διπλόδισκα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!