NEA

Προκαλούν οι ετήσιες απολαβές του Carlos Tavares

Η αμοιβή του Κάρλος Ταβάρες, του αφεντικού της Stellantis για το 2023, προκάλεσε αντιδράσεις και συζητήσεις, καθώς οι επενδυτές έδωσαν το πράσινο φως σε ένα πακέτο αποζημιώσεων που τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο διευθύνοντα σύμβουλο μεταξύ των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Παρά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από συμβουλευτικές εταιρείες, οι μέτοχοι ενέκριναν το πακέτο με ποσοστό 70% υπέρ, το οποίο αντιπροσωπεύει αύξηση περίπου 60% σε σχέση με τα επίπεδα του προηγούμενου έτους.

Το πακέτο αποζημιώσεων περιλαμβάνει μια νέα παροχή κινήτρων ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, συνδεδεμένη με την επίτευξη των στόχων της ηλεκτροκίνησης και του λογισμικού, εν μέσω των συνεχιζόμενων περικοπών θέσεων εργασίας.

Αυτή η απόφαση προκύπτει εν μέσω αντιπαραθέσεων στην Ιταλία σχετικά με τα σχέδια μείωσης του εργατικού δυναμικού και τη μετεγκατάσταση της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Χιλιάδες Ιταλοί διαμαρτυρήθηκαν, αντιδρώντας στις περικοπές θέσεων εργασίας και στη μεταφορά της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων σε χώρες με χαμηλότερο κόστος.

Ταυτόχρονα, οι διαμαρτυρίες των Ιταλών και οι ανησυχίες που προκαλούνται από τις απολύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες (στο Ντιτρόιτ και το Τολέδο) αναδεικνύουν τις πρακτικές αμοιβών της Stellantis, ειδικά εν μέσω ρεκόρ κερδών.

Παρόλα αυτά, ο Ταβάρες υπερασπίζεται την αποζημίωσή του, επισημαίνοντας τη σύνδεσή της με τις επιδόσεις της εταιρείας και τις στρατηγικές προσπάθειες για τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. O Tαβάρες είναι το μεγαλύτερο ταλέντο CEO που έχει παρουσιαστεί στη αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και δεκαετίες πολλές. Μεταμόρφωσε κυριολεκτικά τον χάρτη της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Οι υπόλοιποι ήταν γραφειοκράτες που έσπρωχναν το τενεκεδάκι πιο πέρα. 1 ταβάρες = 10 υπόιποι CEO. Kαι παίρνει μόνο 70% παραπάνω ? Κανονικά έπρεπε να παίρνει 7 φορές παραπάνω από τους υπόλοιπους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!