NEA

Η Cadillac CTS για την Ευρώπη

cadillac-cts-frankfurt-2013 (1)

Η αμερικανική εταιρία προχωρά στην παρουσίαση της νέας CTS και επί ευρωπαϊκού εδάφους

Σχεδιαστικά η CTS με τις πάμπολλες ακμές και τα όρθια φωτιστικά σώματα μπορεί να δείχνει αρκετά φλύαρη αλλά δεν χωρά αμφισβήτηση πως πρόκειται για ένα από τα πιο φανταχτερά σεντάν που ικανοποιούν με την… σπάνια συχνότητα που το συναντά κανείς στον δρόμο. Μάλιστα, οι αμερικάνοι την τοποθετούν στην αναφορά τους στα mid-sized σεντάν παρόλο που το μήκος φτάνει τα 4966 mm!

Την μοντέρνα αισθητική τονίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, υπάρχει εκτενής χρήση αλουμινίου όπως στις πόρτες για μείωση του βάρους ενώ η κατανομή είναι 50/50. Εις τα ενδότερα, υπάρχει γίνεται αντιληπτή με την πρώτη ματιά η hi tech προδιάθεση με τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, την μεγάλη οθόνη αφής 12,3 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, το αυτόματο σύστημα παρκαρίσματος, θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα και άλλα κομφόρ.

Η γκάμα της Cadillac CTS περιλαμβάνει πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις που συνδυάζονται με τούρμπο τετρακύλινδρους και V6 κινητήρες. Ο 2λιτρος 4κύλινδρος αποδίδει 272 PS (μόνο σε δικίνητη έκδοση) ενώ ο V6 3.6 έχει ισχύ 321 PS και συνδυάζεται με αυτόματο 8άρη κιβώτιο στην πισωκίνητη έκδοση ή με 6άρη αυτόματο στην τετρακίνητη.

Η top έκδοση είναι αυτή με τον ολοκαίνουργιο V6 κινητήρα των 3,6 lt που με την βοήθεια διπλού τούρμπο αποδίδει 420 PS και 583 Nm ροπής φτάνοντας στα 0-96 km/h σε 4,6 sec προσφέροντας και paddles στο τιμόνι για γρήγορες αλλαγές σχέσεων. Υπενθυμίζεται πως η νέα Cadillac CTS είχε κάνει την πρώτη  της εμφάνιση την άνοιξη στη Νέα Υόρκη και σε μερικές μέρες θα πραγματοποιήσει την πανευρωπαϊκή της στην έκθεση της Φρανκφούρτης μαζί με την Cadillac Elmiraj και την ELR Range Extender.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!