NEA

Το τέλος του αναπτήρα στο αυτοκίνητο!

Hyundai-lighter_USB-Tucson-12V-Sockets

Ακόμη δεν έχει επέλθει η ολική απουσία του αναπτήρα από το ταμπλό ενός αυτοκινήτου αλλά πλέον είναι θέμα χρόνου…

Όσο και αν ακούγεται παράξενο μία από τις πρώτες πατέντες στο αυτοκίνητο ήταν ο αναπτήρας. Ένα αξεσουάρ που αποτελεί στάνταρ στοιχείο εδώ και δεκαετίες διεκδικώντας περίοπτη θέση στο ταμπλό. Ωστόσο, με την πάροδο των ετών ο αναπτήρας άρχισε να χάνεται στις κομψές κονσόλες με τα πλήκτρα και τις οθόνες αφής και συχνά να κρύβεται κάτω από κάποιο κάλυμμα μαζί με το τασάκι.

Σε πολλά πλέον μοντέλα το τασάκι έγινε αποσπώμενο και ο αναπτήρας άρχισε να μετουσιώνεται περισσότερο σε πηγή ρεύματος για την φόρτιση π.χ. του κινητού τηλεφώνου ή της συσκευής πλοήγησης και να χάνει ακόμη περισσότερο έδαφος μιας και οι καπνιστές στο αυτοκίνητο άρχισαν να λιγοστεύουν ή να σέβονται τους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

Πλέον υπάρχουν εταιρίες που προσφέρουν πακέτο καπνιστού ενώ μία πρώτη κίνηση προς την οριστική απομάκρυνση του αναπτήρα είναι αυτή της Hyundai η οποία ανακοίνωσε πως σε όλα της τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν από εδώ και στο εξής στην Κορέα στη θέση του αναπτήρα θα υπάρχει μια επιπλέον θύρα USB. Το πιο πιθανό είναι αυτή την τάση να την  ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές σε άλλες αγορές. Το ειρωνικό είναι πως άλλες αγορές και πιθανότατα κι άλλοι κατασκευαστές κάνοντας την ζωή των καπνιστών ακόμη πιο δύσκολη. Ή μήπως πιο εύκολη;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!