Audi, ΒMW και Mercedes ισχύς εν τη ενώσει!

here_paris_2016 (2)

Τρόικα δεν υπάρχει μόνο στο πολιτικό-οικονομικό προσκήνιο αλλά και στην αυτοκινητοβιομηχανία αφού οι τρεις premium μάρκες βάζουν μπροστά την HERE!

Πέρυσι είχε ανακοινωθεί η απόκτηση των σούπερ χαρτών HERE (από την Nokia προς την τρόικα), μία πλατφόρμα η οποία ουσιαστικά θα παίξει τον ρόλο ενός cloud (απομακρυσμένου διακομιστή) που θα διαχειρίζεται πλήρως τα δεδομένα ανάμεσα στα αυτοκίνητα που θα έχουν πρόσβαση. Πρόσφατα ανακοινώθηκε και επίσημα η ανταλλαγή των δεδομένων (από κάμερες, θέση GPS, ενεργοποίηση ABS κ.α.) ανάμεσα στις τρεις εταιρίες, κάτι που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της τεχνολογίας της αυτόνομης οδήγησης.

Φανταστείτε κάτι σαν την πλοήγηση που κάνει το Google Maps, με την διαφορά πως ο χρήστης δεν είστε εσείς αλλά το αυτοκίνητό σας! Στόχος είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου cloud με μία τεράστια data base η οποία θα είναι διαθέσιμη στους οδηγούς, ενώ σταδιακά αναμένεται να ενταχθούν σε αυτή τη πλατφόρμα και άλλοι κατασκευαστές (φήμες θέλουν την επόμενη να είναι η Toyota). Παράλληλα, ίσως μέσω ενός τέτοιου cloud να αποτελέσει πραγματικότητα κάποια στιγμή και να εξελιχθεί η τεχνολογία V2V.

Exit mobile version