ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Audi, ΒMW και Mercedes ισχύς εν τη ενώσει!

here_paris_2016 (2)

Τρόικα δεν υπάρχει μόνο στο πολιτικό-οικονομικό προσκήνιο αλλά και στην αυτοκινητοβιομηχανία αφού οι τρεις premium μάρκες βάζουν μπροστά την HERE!

here_paris_motor_show_image_3 (1)Πέρυσι είχε ανακοινωθεί η απόκτηση των σούπερ χαρτών HERE (από την Nokia προς την τρόικα), μία πλατφόρμα η οποία ουσιαστικά θα παίξει τον ρόλο ενός cloud (απομακρυσμένου διακομιστή) που θα διαχειρίζεται πλήρως τα δεδομένα ανάμεσα στα αυτοκίνητα που θα έχουν πρόσβαση. Πρόσφατα ανακοινώθηκε και επίσημα η ανταλλαγή των δεδομένων (από κάμερες, θέση GPS, ενεργοποίηση ABS κ.α.) ανάμεσα στις τρεις εταιρίες, κάτι που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της τεχνολογίας της αυτόνομης οδήγησης.

here_paris_2016 (3)Φανταστείτε κάτι σαν την πλοήγηση που κάνει το Google Maps, με την διαφορά πως ο χρήστης δεν είστε εσείς αλλά το αυτοκίνητό σας! Στόχος είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου cloud με μία τεράστια data base η οποία θα είναι διαθέσιμη στους οδηγούς, ενώ σταδιακά αναμένεται να ενταχθούν σε αυτή τη πλατφόρμα και άλλοι κατασκευαστές (φήμες θέλουν την επόμενη να είναι η Toyota). Παράλληλα, ίσως μέσω ενός τέτοιου cloud να αποτελέσει πραγματικότητα κάποια στιγμή και να εξελιχθεί η τεχνολογία V2V.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!