NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

HERE, οι ψηφιακοί χάρτες της Nokia στις Audi, BMW και Daimler

HERE-MAPS

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ της Nokia και των τριών γερμανών κατασκευαστών, οι οποίοι πλέον θα χρησιμοποιούν τους ψηφιακούς χάρτες της πρώτης για τα μελλοντικά τους πλάνα.

Και εδώ δεν μιλάμε για τα απλά συστήματα πλοήγησης αλλά πολύ περισσότερο για μία παγκόσμια βάση χαρτών, με δεδομένα που θα προστίθενται και θα ανανεώνονται καθημερινά. Αυτή θα φανεί πολύ χρήσιμη στα αυτόνομα κινούμενα οχήματα αλλά και στα συμβατικά, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο. Οι Audi, BMW και Daimler δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν το Here ανεξάρτητο, ενώ είναι ανοικτές να συζητήσουν και με άλλους επενδυτές, έτσι ώστε να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος.

Το HERE θα είναι στο μέλλον σε θέση να συγκεντρώνει στοιχεία από 80.000 πηγές και δισεκατομμύρια αισθητήρων. Αυτά, δε, σε καθημερινή βάση. Μέχρι στιγμής υπάρχουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια οχήματα των τριών κατασκευαστών που χρησιμοποιούν χάρτες της Nokia, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται. Όσο για το ίδιο το HERE, αριθμεί περίπου 6.500 εργαζομένους παγκοσμίως, αριθμός που αναμένεται αντίστοιχα να αυξηθεί, στα επόμενα χρόνια.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!