MUST_READPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Volkswagen: Νέα γενιάς κινητήρας 1.5 TSI evo2

Η γερμανική εταιρία μπορεί να έχει δώσει άμεση προτεραιότητα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει εγκαταλείψει εντελώς τους κινητήρες καύσης.

Η Volkswagen ανακοίνωσε τη νέα γενιά του 1.5 TSI, την evo2. Το νέο μοτέρ θα είναι διαθέσιμο στα ανανεωμένα T-Roc και Τ-Roc Convertible με την ισχύ να παραμένει στους 150 ίππους. Σταδιακά και μέχρι το τέλος του έτους θα περάσει κάτω από το καπό και των υπόλοιπων μοντέλων της εταιρίας, μεταξύ των οποίων και στα plug-in υβριδικά.

Πέρα από τις θερμοδυναμικές βελτιώσεις υπάρχουν και κάποιες άλλες διαφορές όπως το ότι ο καταλύτης και το φίλτρο μικρό-σωματιδίων GPF έχει ενσωματωθεί σε μία μονάδα ώστε να  είναι πιο κοντά στην εξαγωγή για αποτελεσματικότερη καταστολή των ρύπων για το Euro 7. Με αυτό τον τρόπο γίνεται χρήση λιγότερων ποσοτικά πολύτιμων μετάλλων.

Το σύστημα περιστασιακής απενεργοποίησης των κυλίνδρων Active Cylinder Management (ACTplus) έχει επίσης εξελιχθεί. Στη νέα γενιά το σύστημα λειτουργεί ακόμα πιο ομαλά στην ενεργοποίηση και απενεργοποίηση από τους δύο στους τέσσερις κυλίνδρους.

Με το ACTplus, ο δεύτερος και ο τρίτος κύλινδρος δεν ενεργοποιούνται όταν ο κινητήρας λειτουργεί σε χαμηλά και μεσαία φορτία και ταχύτητες. Η απόδοση αυξάνεται στους ενεργούς κυλίνδρους, ενώ οι μεσαίοι κύλινδροι απλώς ακολουθούν χωρίς σχεδόν απώλειες και ενεργοποιούνται ξανά όταν πατηθεί ξανά το γκάζι.

Εκτός από τον υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας, ο 1.5 TSI διαθέτει επίσης άλλα εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας: το σύστημα ψεκασμού υψηλής πίεσηςέως και 350 bar, τα τοιχώματα των κυλίνδρων με επίστρωση πλάσματος που μειώνουν την τριβή και τα έμβολα με χυτούς αγωγούς ψύξης που επιτρέπουν την καύση ώστε να βελτιστοποιηθεί και να αυξηθεί η απόδοση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button