ΝΕΑ

GP Κίνας: τον καλύτερο χρόνο έκανε η Ferrari με τον Fernando Alonso στα ελεύθερα δοκιμαστικά αφήνοντας πίσω του την Mercedes του Nico Rosberg – Για να δούμε αν ο Marco Mattiacci θα ξεκινήσει με το δεξί, καθώς είναι το νέο αφεντικό της Ferrari μετά την πρόσφατη αποχώρηση του Stefano Domenicali.

O όμιλος PSA (Peugeot-Citroen) ανακοίνωσε την συρρίκνωση της γκάμας στα 26 μοντέλα (από 45) έως το 2020 ενώ η πολυτελής σειρά DS θα συνεχίσει να παράγεται.

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Honda ανακοίνωσε την διάθεση του Civic Tourer με τις τιμές πώλησης να ξεκινούν από 22.770€ (με απόσυρση) στην βασική ντίζελ έκδοση 1.6 i-DTEC.

Ελέω της οικονομικής κρίσης οι διελεύσεις οχημάτων από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου μειώθηκαν κατά 35% την περίοδο 2009-2013 – Αντίθετα, αυξήθηκε σημαντικά η κίνηση με τα φέριμποτ καθώς το εισιτήριο είναι στο μισό κόστος (6,5 ευρώ αντί 13,2 της γέφυρας).

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota προχωρεί για δεύτερη φορά σε ανάκληση 6,39 εκατομμυρίων οχημάτων της που έχουν πουληθεί σε όλον τον κόσμο λόγω σειράς προβλημάτων που εντοπίστηκαν σε 27 μοντέλα, μεταξύ των οποίων τα Yaris και RAV4 αλλά και τα Pontiac Vibe και Subaru Trezia που παρήγαγε η Toyota για τις General Motors και Fuji Heavy Industries.

Ένα χρόνο επιπλέον εγγύηση για τα μηχανικά μέρη θα πάρουν 785 ιδιοκτήτες της νέας Porsche 911 GT3 – Υπενθυμίζεται πως μετά από συμπτώματα ανάφλεξης στην περιοχή του κινητήρα από διαρροή λαδιού η παραγωγή των κινητήρων είχε διακοπεί και ξεκινά ξανά στις 22 Απριλίου.

H σύμβαση για την ασφάλιση των αυτοκινήτων θα ανανεώνεται μόνο μετά την καταβολή του αντίστοιχου ασφαλίστρου από τον ασφαλισμένο, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο – Οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ασφαλισμένοι, θα πρέπει εγκαίρως να προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τη συμφωνία νέας σύναψης ή ανανέωσης της παλαιάς σύμβασης κ.λπ.

Μέχρι το 2017 η Renault στοχεύει να γίνει η 2η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη με βασικά ατού τα Clio και Captur – Πέρυσι η γαλλική εταιρία ήταν στην 3η θέση πίσω από την PSA και την VW με συνολικές πωλήσεις 1.076.367 ταξινομήσεις.

Αγορά αυτοκινήτου: άνοδο 30,6% καταγράφηκε τον Μάρτιο με τις συνολικές ταξινομήσεις να φτάνουν τις 5.866 μονάδες – Μεγάλο ποσοστό της αύξησης οφείλεται στην έναρξη της τουριστικής σεζόν και στην πώληση επιβατικών για εταιρίες ενοικιάσεων.

Νέες αφίξεις για γερά πορτοφόλια: Mercedes-Benz S-Class Coupe από 125.961€ και BMW i8 από 167.000€!