NEA

Kia Soul EV, το πρώτο ηλεκτρικό κορεατικό!

Kia-Soul-EV-2

Το Soul EV που κάνει πρεμιέρα στο Σικάγο αυτές τις μέρες είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο παραγωγής με καταγωγή από την μακρινή Κορέα…

Όπως μπορεί να μαντέψει κανείς, σχεδιαστικά η ηλεκτροκίνητη εκδοχή του Soul διαφοροποιείται από τις συμβατικές βενζινοκίνητες με την ειδοποιό διαφορά να εντοπίζεται στα μικρά φωτιστικά LED και κυρίως στην μάσκα η οποία δεν έχει αεραγωγούς. Διότι απλά δεν χρειάζονται μιας και δεν υπάρχει το κλασικό σύστημα ψύξης, βελτιώνοντας παράλληλα την αεροδυναμική.

Πίσω από αμάξωμα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας για τους εμπρός τροχούς με ισχύ 81 kW (109 PS) και ροπή 284 Nm ενώ στη θέση του ρεζερβουάρ υπάρχει η συστοιχία των μπαταριών λιθίου-ιόντων. Με ενεργειακό φορτίο 27 kWh εξασφαλίζει αυτονομία 130 έως 160 km και χρειάζεται 5 ώρες σε οικιακό δίκτυο για πλήρη φόρτιση και μόλις 30 λεπτά σε ταχυφορτιστή για να αναπληρωθεί το 80% της χωρητικότητας.

Όσο για τις επιδόσεις, το Kia Soul EV χρειάζεται λιγότερο από 12 sec για το 0-100 με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 145 km/h. Το ηλεκτροκίνητη της KIA θα πωλείται από το φθινόπωρο σε συγκεκριμένες πολιτείες των ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Όρεγκον, Νέο Τζέρσεϋ κ.α.).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!