ΑΓΩΝΕΣ

Θα αλλάξουν οι ισορροπίες στην F1 2015;

Can14-Rosb-leads-Ham-b960

Το μεγάλο ερώτημα για τη φετινή χρονιά στη Formula 1 είναι αν θα συνεχιστεί/διευρυνθεί η κυριαρχία της Mercedes…

Οι Ferrari και Renault πίεσαν ασφυκτικά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και τελικά κατόρθωσαν να κερδίσουν χρόνο όσον αφορά στην εξέλιξη των μονάδων ισχύος. Η ερμηνεία των κανονισμών από τη FIA έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους κατασκευαστές τόσο αυτούς που αγωνίζονταν το 2014 (Ferrari, Mercedes, Renault) όσο και στη Honda που επιστρέφει φέτος να εξελίξουν μέχρι κάποιο σημείο μέσα στη σεζόν τις μονάδες ισχύος τους (διαβάστε εδώ για το τι αλλάζει στους κινητήρες την φετινή χρονιά).

mercedes f1 20153223Η περσινή κυριαρχία των Mercedes που πήραν 16 από τις 19 νίκες βασίστηκε κατά κύριο λόγο στην υπεροχή της μονάδας ισχύος της γερμανικής εταιρείας που υπερείχε τουλάχιστον κατά 70PS έναντι του ανταγωνισμού. Προφανώς δεν αρκεί αυτό για να κερδίσεις τον τίτλο, χρειάζεται εξέλιξη, καλή αεροδυναμική, σωστό σετάρισμα και στρατηγική και άλλα πολλά. Χαρακτηριστική απόδειξη του πόσο μεγάλη διαφορά έκανε η μονάδα ισχύος είναι η 3η θέση στους κατασκευαστές που πήρε η Williams αφήνοντας στην 4η θέση τη Ferrari.

Ferrari και Renault θεωρούν πως θα μπορέσουν να μειώσουν τη διαφορά έχοντας την ευχέρεια του χρόνου που ζητούσαν στην εξέλιξη της μονάδας ισχύος. Φέτος οι κατασκευαστές μπορούν να αλλάξουν εξαρτήματα σε 32 τομείς σε σχέση με πέρυσι χωρίς να έχουν χρονικό περιορισμό.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!