NEA

Με 270 άλογα το νέο Peugeot 308 GTi

Peugeot 308 GTi 2016 (6)

Στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση το νέο Peugeot 308 GTi με τις πωλήσεις να ξεκινούν από το φθινόπωρο…

Η Peugeot παρουσιάζει την δική της εκδοχή απέναντι στα Ford Focus ST, Seat Leon Cupra και VW Golf GTI, με ένα 308 GTi σε δύο εκδόσεις. Συγκεκριμένα, ο γνωστός τούρμπο 1.600άρης αποδίδει 250 PS στην στάνταρ έκδοση και 270 PS στην πιο εξεζητημένη, ενώ και στις δύο περιπτώσεις η ροπή είναι στα 330 Nm και περνά στους μπροστινούς τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων.

Το 308 GTi 250 ζυγίζει 1.205 kg και έχει το 0-100 σε 6,2 sec. Το ισχυρότερο 270 επιταχύνει από στάση σε 6,0 sec, έχει 19άρες ζάντες (αντί 18’’) και μπλοκέ Torsen (μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης). Το σασί βρίσκεται χαμηλότερα στο έδαφος κατά 11 mm, το σύστημα διεύθυνσης έχει επαναρρυθμιστεί, η λειτουργία του ESP έχει νέα χαρτογράφηση με δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης. Ενδιαφέρον έχει η μέση τυποποιημένη κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 6,0 lt/100 km με εκπομπή CO2 στα 139 g/km.

Από πλευράς αισθητικής τα ταχύτερα Peugeot 308 ξεχωρίζουν από την πιο επιθετική εμφάνιση, τις μεγαλύτερες εισαγωγές του αέρα, τις διπλές απολήξεις, τον διαχύτη στο πίσω μέρος, τις μεγαλύτερες φούστες, ενώ τους δίσκους των 380 / 268 mm μαγκώνουν κόκκινες δαγκάνες. Ανάλογες είναι και οι αναβαθμίσεις στο εσωτερικό με τα σχετικά λογότυπα, την λαβή του επιλογέα ταχυτήτων, τα καθίσματα που στο GTi 280 είναι ντυμένα με αλκαντάρα και λοιπές λεπτομέρειες που τονίζουν τον GTi χαρακτήρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!