NEAPINED

Νέο Peugeot Ε-5008: Με επτά θέσεις και πάνω από 600 χιλιόμετρα αυτονομίας

Η Peugeot ανεβάζει τον πήχη στα μεγάλα ηλεκτρικά οικογενειακά SUV με το λανσάρισμα του e-5008, το οποίο διαθέτει επτά θέσεις και «ντίζελ» αυτονομία 660 χιλιομέτρων. Διαθέσιμο από το ερχόμενο φθινόπωρο και σε εκδόσεις βενζίνης.

Έχοντας ως βάση το E-3008, το e-5008 μοιράζεται την κομψή σχεδίαση (για πρώτη φορά χρησιμοποιείται η τεχνολογία pixel LED) και τα κομψά χαρακτηριστικά του αμαξώματος (μήκους 4,79 μέτρων).

Με ένα ευρύχωρο εσωτερικό που κυριαρχεί ένα Panoramic πάνελ από δύο οθόνες του infotainment των 21 ιντσών. Σε μία διάταξη που αποτελεί εξέλιξη του i-Cockpit.

Ωστόσο, αυτό που κάνει το e-5008 να ξεχωρίζει είναι οι εκτεταμένες διαστάσεις του, παρέχοντας άφθονο χώρο για μια τρίτη σειρά καθισμάτων, ιδανική για τη φιλοξενία επιπλέον επιβατών.

Και αυτό ισχύει χάρη στο μεγαλύτερο κατά 25 εκατοστά  αμάξωμα -από το απερχόμενο μοντέλο, ενώ αυξημένο είναι τόσο το ύψος του (+50 χιλιοστά) όσο και το μεταξόνιό του (+150 χιλιοστά).

Με ανεπτυγμένα και τα επτά καθίσματα, το e-5008 προσφέρει έναν σημαντικό (για επταθέσιο) χώρο αποσκευών 259 λίτρων, εξασφαλίζοντας ότι έχετε αρκετό χώρο για όλα τα οικογενειακά σας είδη.

Αν αναδιπλώσετε την τρίτη σειρά, στην πενταθέσια έκδοση, θα έχετε έναν τεράστιο πορτμπαγκάζ 748 λίτρων, ιδανικό για τα μακρινά οικογενειακά ταξίδια. Όταν πέσουν όλα τα καθίσματα η πρακτικότητα εκτοξεύεται στα 1.815 λίτρα.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα ιδιαίτερα πρακτικά i-Toggles, τα μπουτόν άμεσης πρόσβασης σε λειτουργίες, η τελευταία γενιά του συστήματος infotainment, καθώς και η δυνατότητα εξοπλισμού με όλα τα συστήματα υποβοήθησης που διαθέτει η Peugeot.

Πίσω από το αμάξωμα, το e-5008 προσφέρει μια πλήρη σειρά επιλογών κίνησης. Ηλεκτρικό και συμβατικό (5008 Hybrid 136 e-DCS6).

Από τον αποδοτικό ήπια υβριδικό 1.200άρη κινητήρα των 136 ίππων που συνδυάζεται με 6άρι αυτόματο κιβώτιο, έως το plug-in υβριδικό με μεγάλη μπαταρία για 80 χιλιόμετρα.

Το PHEV με την ονομασία 195 e-DCS7 αποδίδει 198 ίππους και συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 156 ίππων με ένα ηλεκτρομοτέρ 92 kW που είναι χωνευτό μέσα στο 7άρι κιβώτιο.

Το λανσάρισμα του νέου 5008 ξεκινά από το ερχόμενο φθινόπωρο και περιλαμβάνει και το πλήρως ηλεκτρικό Ε-5008 που στην κορυφαία του έκδοση έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ και αποδίδει 322 ίππους.

Την τροφοδοσία τους αναλαμβάνει μία μεγάλη μπαταρία 98 kWh που προσφέρει αυτονομία στα 500 χιλιόμετρα.

Ακολουθούν οι εκδόσεις με ένα μοτέρ, με ισχύ 214 ίππων και μια μικρότερη μπαταρία των 73 KWh (με αυτονομία 500 χιλιόμετρα), καθώς και η ισχυρότερη με 231 ίππους και τη μεγάλη Long Range μπαταρία. Εδώ η αυτονομία φτάνει τα 660 χιλιόμετρα.

Ο on board φορτιστής 11 kW είναι στάνταρ, προαιρετικά υπάρχει 22άρης, η DC ταχυφόρτιση υποστηρίζει ισχύ έως 160 kW.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!