NEA

H VW έχει επιδιορθώσει 50.000 ντίζελ αυτοκίνητα στην Ευρώπη

volkswagen-golf-tdi-engine-cover

Οι Γερμανοί μπορεί να είχαν την πονηριά αλεπούς με το τρικ παραποίησης ρύπων, αλλά στο θέμα της επιδιόρθωσης του dieselgate μάλλον κινούνται με… ρυθμούς χελώνας!

Και αυτό διότι μετά από τόσο καιρό έχουν επιδιορθώσει μόλις 50.000 αυτοκίνητα και τους απομένουν μόνο… 8.450.000 ακόμη για να τα «αναβαθμίσουν» στις προβλεπόμενες προδιαγραφές τους και δίχως την συσκευή παραποίησης ρύπων, σύμφωνα με το Automotive News. O βασικός λόγος είναι πως οι γερμανικές αρχές δεν έχουν ακόμη υπογράψει την προτεινόμενη επιδιόρθωση για κάθε «πειραγμένο» ντίζελ του ομίλου Volkswagen.

Αξιοσημείωτο είναι πως οι ντίζελ πωλήσεις της Volkswagen στις ΗΠΑ έχουν μειωθεί κατά 5,7% από χρονιά σε χρονιά, ενώ στον Καναδά η μείωση ξεπερνά το 10%. Στην Ευρώπη έχει γίνει αποδεκτή η πρόταση της VW για επίλυση του προβλήματος, αλλά στις ΗΠΑ που είναι και πιο αυστηρά τα πράγματα, το θέμα θα τελειώσει προς τα τέλη Ιουλίου. Παράλληλα, σε μία κίνηση αντιπερισπασμού ώστε η κοινή γνώμη να μην ασχολείται και τόσο με τα λογότυπα TDI, η VW διατυμπανίζει τον προσανατολισμό της προς τα ηλεκτροϋβριδικά με στόχο τα 1 εκ. μοντέλα έως το 2025.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!