NEA

Το VW Golf πενηντάρισε – Πότε άρχισαν όλα

Στις 29 Μαρτίου, ακριβώς πριν από 50 χρόνια, η Volkswagen ξεκίνησε τη σειρά παραγωγής του Golf στο Wolfsburg. Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 37 εκατομμύρια μονάδες έχουν ακολουθήσει το πρώτο Golf σειράς παραγωγής του 1974. Μαθηματικά, πάνω από 2.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έχουν επιλέξει να αγοράζουν ένα νέο Golf κάθε μέρα τα τελευταία 50 χρόνια.

Πριν από πενήντα χρόνια, συγκεκριμένα στις 29 Μαρτίου 1974, η Volkswagen ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου Golf Mk1 στο εργοστάσιό της στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας, ένα γεγονός που θα άλλαζε το τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας για πάντα.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις γενιές του VW Golf

Από τότε, το Golf είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό αυτοκίνητο. Με πάνω από 37 εκατομμύρια μονάδες που έχουν πουληθεί από το ντεμπούτο του, το Golf έχει αγαπηθεί και αποδεχθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κατά μέσο όρο, πάνω από 2.000 Golf πωλούνται καθημερινά, αναδεικνύοντας τη δημοφιλία και την αξιοπιστία του μοντέλου αυτού.

Η επιτυχής πορεία του Golf δεν ήταν χωρίς προκλήσεις. Η μετάβασή του από το προηγούμενο μοντέλο, το Beetle, απαιτούσε έναν άξιο διάδοχο. Πολλά πρωτότυπα όπως τα EA 266 και EA 276 προηγήθηκαν του τελικού σχεδίου, με κάθε ένα από αυτά να αντιμετωπίζει μοναδικές προκλήσεις και εμπόδια. Ωστόσο, ήταν το EA 337 που τέθηκε στην παραγωγή, υπό το βλέμμα του διάσημου σχεδιαστή Giorgetto Giugiaro, και που έθεσε τις βάσεις για το μοναδικό σχεδιασμό του Golf που αγαπήθηκε τόσο.

Καθώς ο Golf γιορτάζει τα πρώτα 50 του χρόνια, η Volkswagen δείχνει σταθερή δέσμευση στην κληρονομιά του με την υποσχετική όγδοη γενιά του μοντέλου. Και ενώ η μετάβαση σε μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση φαίνεται να είναι προς το μέλλον, το Golf παραμένει ένας ακρογωνιαίος λίθος στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!