NEA

Ισχυρότερη και πάντα ατμοσφαιρική η νέα Porsche 911 GT3!

Η ανανεωμένη GT3 έχει ένα νέο ατμοσφαιρικό 6-κύλινδρο boxer στα 4.000 κ.εκ. που αποδίδει 500 άλογα,  δίχως κανένα σύστημα υπερτροφοδότησης, πλέον και με μηχανικό κιβώτιο!

Με σήματα κατατεθέν την τεράστια πίσω φτερούγα η 911 GT3 παραμένει πιστή στην «ατμόσφαιρα», ενώ πλέον μπορεί να την παραγγείλει κανείς και με μηχανικό κιβώτιο καθώς η νέα GT3 θα είναι διαθέσιμη από τα μέσα Ιουνίου στις αγορές της Ευρώπης με την τιμή της να ξεκινά στην Γερμανία από τις 152.416€. Ο 6-κύλινδρος boxer αποδίδει 500 άλογα και 458 Nm ροπής και προέρχεται από τις υπόλοιπες hardcore 911 όπως είναι οι 911 GT3 R και 911 RSR.

Χάρη στην συγκράτηση του απόβαρου στα 1.430 κιλά και στην περίπτωση του αυτόματου PDK το «0-100» πετυχαίνεται σε μόλις 3,2 δλ. με τελική στα 318 χλμ./ώρα (με το μηχανικό κιβώτιο οι αντίστοιχες τιμές είναι 3,8 και 320). Αξιοσημείωτο είναι πως η manual έκδοση με το 6άρι κιβώτιο είναι κατά 17 κιλά ελαφρύτερη, έχει μπλοκέ στον πίσω άξονα, ενώ σε κάθε περίπτωση υπάρχει ειδικό σετάρισμα του σασί και δυνατότητα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης (Real Axle Steering).

Οπτικά υπάρχουν μικρής έκτασης αναβαθμίσεις που συνάδουν με ένα facelift, νέα πίσω κάρμπον πτέρυγα και διαχύτης με ενσωματωμένες τις απολήξεις. Στο εσωτερικό υπάρχουν σχετικές αναβαθμίσεις που αφορούν κυρίως στον πιο σπορ διάκοσμο, τα μπάκετ καθίσματα Sport Plus με ηλεκτρικές ρυθμίσεις, αλλά και το νέο σπορ τιμόνι διαμέτρου 14,1 ιντσών δανεισμένο από την 918 Spyder.

Το νέο σύστημα infotainment βασίζεται σε μία οθόνη 7 ιντσών και ενσωματώνει συστήματα διασύνδεσης με κινητά τηλέφωνα, ενώ υπάρχει και το Porsche Track Precision App, μία εφαρμογή που καταγράφει τα δεδομένα και τους χρόνους… σε ρυθμούς πίστας!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!